Dressyrtävling 29/3-14

Halloj! Igår var det dressyrdebut för mig och Ikona! Hon skötte sig jättebra hela tiden och var fin på framridningen också. Hon blev lite spänd inne på banan eftersom det var staket och lite publik och så, men efter att ha ridit runt lite så slappnade hon av igen. 
 
Vi red lb:1 programmet. Halterna var inte så bra, hon bröt av för långt innan så det blev någr skrittsteg först och sen så ställde hon inte upp sig riktigt så bra som jag ville. Resten gick dock fint! Det var lite småmissar, lite över tyglen i galoppfattningarna, lite konsigt avslut på en volt o.s.v. men inga jättemissar iaf! Jag slutade på 64,4% vilket ledde till en vinst! :) Inte illa för att vara debut ändå! 
 

Hoppträning 28/3


Tävling Roo gård 22/3-14

Halloj, nu var det ett tag sedan igen! Förra helgen var det hopptävling som gällde igen, 80 och 90 cm hemma på roo. Ikona skötte sig jättefint i båda klasserna, felfri i första (där det dock inte blev någon film tyvärr) och 4 fel i andra.
 
Hon var mycket lugnare på framridningen den här gången också :)
 

Hoppträning 21/3


Ikona hoppträning 14/3


Riduppdatering

Hej hopp (eller inte hopp rättare sagt). Eftersom jag ramlade av i fredags blev det tyvär ingen pay&jump för mig och Ikona i lördags, fick ett svullet lår, en svullen vad och blev lite stel i nacken. Vaden ledde till att jag inte kan lägga skänkeln intill (fick en spark på insidan av den) så då går det ju inte så bra att rida. Därför har jag nu inte ridit sen i fredags och kommer heller inte rida imorgon (mamma red i lördags, morfar idag och imorgon får hon vila) och så hoppas jag på att kunna rida på tisdag för då ska jag nämligen rida igen en fredag som jag missade. Så vi får se hur vaden är på tisdag helt enkelt :)
 
 
hopp hopp
 

Hoppträning och avramling 7/3


Hoppträning 28/2

Nu kommer filmen ;)
 

Filmen kommer imorgon

Film från förra hoppträningen kommer imorgon. Råkade ladda upp den på fel youtube konto och allt blev knas, så nu börjar jag om ;)

Tävlingsplanering

Nu kommer snart tävlingarna igång (vilket är skitkul!). Såhär ser det ut med tävlingar som kanske ska åkas på, vissa är redan bestämda och andra sitter kanske mer löst ;)
 
8/3 Pay and Jump, bo gård
29/3 Dressyr, roo gård 
6/4 Dressyr, div 3 Vallentuna
17/4 Påskmeeting (hoppning), roo gård (förmodligen inte alla klasser dock)
26/4 Dressyr, div 3 Roslagens rid och körklubb 
10/5 Hoppning, roo gård
18/5 ev dressyr div 3 (final), vallentuna
1/6 Hoppning, skånsta ryttare
 
En liten planering med plats för ändringar ;)

Tävling Roo Gård 22/2-14

Hej och hå, superdålig uppdatering var det här! Nu kommer det en hel drös med filmer här inom kort iaf, två idag och minst en imorgon ;) 
 
Förra lördagen var det iaf tävlingsdebut för mig och Ikona. Vi hoppade 80 (clear round) och 90cm på hemmaplan :)
 
Film från första rundan:
 
 
Hon var väldigt spänd på framridningen först eftersom det var så mycket runt omkring. Hon lungnade sig dock efter ett litet tag. Inne i ridhuset slappnade hon av och skötte sig jättebra! :)
 
Andra rundan:
 
 
Hon var fin i andra rundan också, dock kanske lite mentalt trött av alla intryck. Gick lite segt i början vilket ledde till ett ner. Efter detta vaknade hon dock till och då gick det fint :) Fick högst stilpoäng också, vilket man inte är så bortskämd med ;) 
 
Duktig häst helt enkelt :) 

RSS 2.0