Överby 29/5-14

I torsdags var vi iväg på dressyrtävling igen, denna gång till överby. Vi red en lb:3 i överby. Dagens resultat var inte av den bättre typen, red på 58, någonting %. Ikona känndes stundvis okoncentrerad och ganska osammarbetsvillig på framridningen och när vi kom in på banan så dog hon totalt. Trängde i volterna, ostadig och svarade inte alls på hjälperna. 
 
Med andra ord ingen vidare tävlingsdag. Men man måste ju få ha en dålig dag någon gång ibland också ;)
 

Hoppträning 30/5

Igår var det sista hoppträningen för terminen! Vi gjorde en liten bana med olika saker som vi tränat på under året, blandat trav och galopp med bommar och hinder o.s.v.
 
Ikona var lite jobbig i början och lyssnade inte riktigt (tyckte att det var kul att få hoppa lite efetr all dressyr tror jag ;)) Men när vi väl började hoppa skötte hon sig bra :)
 

Hoppträning 23/5

Hoppträning på ängen förra och förr förra veckan. Ikona skötte sig jättebra båda gångerna, lite mer tveksam första kanske med banken och så men annars jättebra. Förra veckan hoppade vi lite större hinder och lite mer bana och hon var superduktig och hoppade allt, även om det blev lite stort ibland ;) Lägger bara upp film från senaste gången för vi hoppar bara små-hinder och banken första och det är kanske inte så kul att titta på ändå :)
 

Vallentuna 18/5-14 div 3 final

Halloj, här kommer en väldans försenad tävlingsuppdatering från div 3 finalen i vallentuna för ett par veckor sen! 
 
Det gick iaf väldigt bra! Ikona kändes väldigt fin på framridningen, kanske lite väl pigg men ändå. Väl på banan blev hon istället lite väl seg men hon skötte sig väldigt bra ändå. Vi lyckades rida ihop 65,65% och hade ganska jämna procent av alla domare (mellan 64 och 66) så det var bra :) 
 
Laget gick superbra och lyckades ta hem vinsten med en halv procent till tvåan så det var riktigt jämt! Det trodde vi inte för ett ögonblick men när det började närma sig slutet så insåg vi att vi nog skulle ta en placering och det blev till sist en vinst alltså :) Säsongen har med anra ord gått riktigt, riktigt bra! En andra plats i första omgången och en vinst i andra och vinst i finalen! :)
 

Roo cupen 10/5-14

Idag (igår för de flesta som läser det här gissar jag) var det sista deltävlingen av roo cupen i hoppning. Jag hoppade 90cm (själva cupen då) och sen en cr på 100cm efter det. Ikona skötte sig jättebra hela dagen :)
 
 
I 90 var hon lite övertaggad, dock inte så att det påverkade något speciellt men tempot och balansen blev lite öjämnt och det blev lite vingligt ibland. Annars hoppade hon fint och lyfte ordentligt på benen :)
 
 
I 1m skötte hon sig ännu bättre än första. Hon var jämnare och mer balanserad genom banan, dock blev det lite större språng ibland men det var oftast jag som tryckte av henne lite stort (ehrm... sista linjen...) men det gick ju fint ändå.
 
Allt som allt, nolla i båda klasserna och duktig häst :)

Hoppträning 9/5

Hoppträningen igår (förrgår rättare sagt) gick bra. Vi va ute igen och det gick bra, mycket bättre än för ett par veckor sen (gick bra förra veckan också men har ingen film från det tyvärr). Hon hoppade bra på det mesta, några lite konstiga språng och nåt pet men det gör ju inget på träning ;) 
 
Det jag måte träna på är att släppa på högertygeln, sitter och håller lite för mycket i den omedvetet och hon blir lite störd ibland. Blev dock bättre när jag bytte spöhand på slutet!
 
Toppade dagen med att lasta pålle själv medans alla hjälpte till att fixa tävlingsbana, Ikona märkte ingen direkt skillnad utan stod där och kollade på mig när jag stängde luckan :) Från att behöva ställa in hästen i stallet och åka och hämta den nästa dag (efter 4 timmars försök att få på den, och sen 4 timmar till dagn efter) och vara minst tre personer till att på 10 min ha tagit av all utrustning, satt på alla transportgrejjer och häster står på släpet själv, det är ytveckling det också :)
 

Hoppträning 25/4

Förra veckans hoppträning. 
 

Div 3 omg 2 26/4-14

 
 

RSS 2.0