Ikona 28/9

Skrittade ut med Titti, Ikona skötte sig bra :)

Ikona hoppträning 27/9

Igår var det hoppträning igen, Ikona gick snällt in i transporten när vi skulle dit och stod sen lika snällt i en av uteboxarna. 
 
Själva hoppträningen gick också bra. Vi jobbade mycket med kontroll före och efter hindret och använde mycket bockar och volter och så. 
 
På uppvärmningen galopperade vi över bockarna som stod på kortsidorna. Vi hoppade över två och red sedan utanför en och så rullade vi på så. Ikona skötte sig jättebra, till en början var hon lite överamibitiös och hoppade lite väl högt över men efter ett tag lugnade hon ner sig och hoppade mer normalt. 
 
Efter det började vi med hindrena och det gick också bra. Första gångerna blev hon lite uppspelt av att det blev ett hinder och ville rusa iväg lite, men sen var hon duktig! Fick lite konstiga avsprångspunkter ett par gånger, men det gör inte så mycket. 
 
Hon skötte sig riktigt bra hela träningen! :)
 

Ikona 26/9

Vila.
 
Från hoppträningen i fredags
 
 

Skillnad

Första provridningen (jag börjar rida vid 2:04):
 
 
Förra dressyrträningen (för knappt 3 veckor sedan):
 
 
Näst sista hoppträningen (bara 4 dagar efter dressyrklippet):
 
 
Känns som att det går framåt iaf, man hittar fler och fler knappar hela tiden :)

How I wish, how i wish you were here

 

Ikona dressyrträning 25/9

Idag red jag dressyr för Cajsa. Ikona skötte sig till största del bra, hon var ganska jobbig i vänstergaloppen, men annars var hon duktig :)
 
Jobbade med ökningar och minskningar och att hon skulle komma upp mer i formen och samla ihop sig lite mer. 
 
Gammal bild

Ikona 24/9

Igår red jag ut en liten sväng där hon bara har gått en gång förut och delvis inte alls. Travade och galopperade väldigt mycket då det nästan bara är raksträckor hela vägen. Hon var lite seg i början, men i galoppen gasade jag på riktigt ordentligt och då vaknade hon och tyckte att det var superkul! ;) Efter det lekte hon galopphäst hela vägen, men det gör inget för mig ^^ Hon skötte sig iaf bra hela tiden.
 
 

Ikona hoppträning 20/9

I fredags kom vi äntligen iväg till hoppträningen (har köpt nytt släp nu). Hon skötte sig väldigt bra, var helt lugn hela tiden och inte ett dugg stessad! vi fick låna en utebox att göra iordning henne i eftersom vi var ganska tidiga då vi inte visste om hon skulle vilja gå på transporten eller inte, och hon stod där så snällt så :)
 
Själva hoppträningen gick också väldigt bra! Hon var lite loj när vi travhoppade, men sen gick det super när hon fick komma i galopp. Hon hoppar lite högt över, men bättre det än att hon slarvar ;)
 
Här får ni en liten film :)
 

Ikona 19/9

Red ut en sväng igår ganska kravlöst. Hade hackamore och hon funkar bra på det :) Hon var mer framåt än vanligt men absolut inte olydig eller stark utan hon lyssnade bra men hon skrittade på lite mer framåt än vanligt. Det är dock inte något dåligt eftersom hon är ganksa långsam oftast ;)
 
Hon var lite "spooky" mot slutet när det blev lite mörkt, men det var bara ett par gånger som hon hoppade till för lite onödiga saker.

Ikona 18/9

I onsdags red jag upp till ridhuset igen och gjorde i princip samma saker som i tisdags men lite längre tid.
 
Efter vi trvade fram lite så jobbade vi först med igångsättningar och avbrott. I början var igångsättningarna lite sådär, hon "hoppar" igång ibland men hon slutade med det efter ett par gånger så det går framåt! Efter ett tag gick det riktigt bra, igångsättningarna var mjuka och hon var kvar i samma form. I avsaktningarna var hon också kvar i samma form och jag behövde bra räta upp mig och sätta mig lite tyngre i sadeln för att hon skulle lyssna :)
 
Efter det så övergick jag med att göra ökningar och minskningar i traven, vilket också gick bra. Hon tar lite tid på sig att sammla upp sig igen, men det går framåt hela tiden! Ökningarna blir också bättre och bättre, hon länger utan att bli springig.
 
Vänstergaloppen var jättefin, kunde öka och minska lite där också. Högergaloppen var lite jobbig till att börja med, jag ville att hon skulle gå felställd eftersom hon skjuter ut bogen väldigt mycket i det varvet. Hon ville inte riktigt samarbeta då eftersom det blev ganska jobbigt för henne, hon försökte sticka ut längs spåret och även gå åt fel håll på den öppna delen av volten. Men efetr ett par påminnelser om att jag hade ett spö i ytterhanden slutade hon med dom försöken. Mot slutet i galoppen var hon väldigt fin och jag kunde gå på en ganska liten volt :)
 
Efter det fick hon en väldigt bra trav så jag jobbade vidare lite med ökningar och minskningar vilket gick bra då med.
 
Efter det travade jag av henne i lägre form och lite högre tempo. Gjorde små volter och snirklade runt i lite random mönster. 
 
Hon skötte sig bra i princip hela passet :)
 
 

Ikona 17/9

Jag red upp en snabbis till ridhuset, blev bara 20/25 minuter eftersom lektionerna började sen. 
 
Det gick iaf bra, i början kändes hon lite okoncentrerad och sen kändes hon lite seg, men efter lite tempoväxlingar gick det välditg bra :)
 
 

Ikona 16/9

Morfar red och mötte älgar, Ikona blev jätterädd och sprang iväg med morfar hängande på sidan. Morfar ramlade av men det gick bra med allt förutom mina tyglar, upp igen och sen gick det bra resten av vägen ;)
 
 

Hoppträning Evita 13/9

Igår fick jag hoppa en liten häst vid namn Evita, som jag faktiskt aldrig ridit förut tror jag men det gick bra.
 
Vi började med en väldigt lång och nogrann framridning som var lite jobbig i början, men efter ett tag gick det bättre :) 
 
Sen hoppade vi en studs som gick ganska bra, hon tvekade lite men hoppade. Sen drog hon väldigt mycket till höger men det blev bättre sen. 
 
Sen trevade vi över några bommar och fram till ett hinder med en murmatta, vilket också gick bra.
 
Sist hoppade vi en oxer med ett mini-hinder framför och sen ett galoppsprång fram till oxern med en vattenmatta under. Det gick också bra, stannade e gång när jag inte hade satt igång galoppen ordentligt så vi kom in helt utan energi. Men annars hoppade hon bra :)
 
Allt som allt var tycker jag alltså att det gick bra! Ganska jobbig i början, men fin efter det :)
 
 

Ikona 13/9

Igår var egentligen tanken att hon skulle vila, men jag fick sluta väldigt tidigt så jag han rida ändå. Red ut på hackamore igen och hon skötte sig bra :)
 
 
Från hoppträningen i onsdags :)

Ikona 12/9

Red ut en sväng som Ikona aldrig har gått förut med Sofia och Gioia. Hon skötte si bra hela tiden :)
 
 

Ikona hoppträning 11/9

Igår hoppade jag lite för Cajsa. Jobbade mycket med bommar och lite upphöjda bommar och så, och sen hoppade vi lite också.
 
Ikona skötte sig bra, i början var hon lite lång men vi jobbade på det och det blev bättre och bättre! Mot slutet blev hon lite trött, men hon jobbade på bra ändå :)
 
Film från träningen
 

Film från söndagens markarbete

Filmen från i söndags :) 
 

Dressyrfilm

Film från lördagens träning :)
 
 
Fick inte med någon galopp i vänster varv tyvärr.

Hoppträning Milo 7/9

På hoppträningen i fredags fick jag ha Milo. Har hoppat honom några gånger innan och han är riktigt rolig tycker jag! :)
 
Hade lite travhoppning i början, vi hoppade två hinder på en åtta. Sedan gjorde vi samma sak i galopp. Det gick bra, han var lite loj i början och blev gärna lite för lång och låg, men efter ett tag blev det mycket bättre. 
 
Sen hoppade vi en långsida med ett kyss och en oxer vilket också gick bra. Efter det hoppade vi andra långsidan med en liten bock, två galoppsprång till ett räcke och sedan två galoppsprång till en liten bock igen. Det gick bra, det känns ju alltid lite kortare till den andra bocken men jag tycker att jag fick tag i honom ganska fort så det var inga större problem :)
 
Efter det satte vi ihop allt till en liten bana och han skötte sig fint där med :)
 
 

Ikona 9/9

Morfar red ut en sväng

Ikona 8/9

Igår red vi upp till ridhuset för lite bomarbete.
 
Hade först 4 bommar med normalt avstånd och det gick hur bra som helst, hon lyfter ordentligt och har bra koll på fötterna! Efter det kortade vi lite och det gick också bra. Sen höjde vi upp varannan höger varannan vänster på bommarna och då blev det lite svårare, hon hade inte riktigt koll på vad hon gjorde då och det blev lite för jobbigt så vi längde lite igen och då gick det bättre. Hon blev lite ivrig när bommarna höjdes upp och ville helst inte lyssna på mig, men efter ett tag gick det bra :)
 
Efter det började jag med galopparbetet. Hade en upphöjd bom på medellinjen som jag övade på att byta galopp över eftersom hon har haft lite svårt att landa i höger galopp. Övade dessutom på att hon skulle hitta bra avståndspunkter själv utan att jag ska behöva hjälpa henne allt för mycket. Det gick riktigt bra, hon bytte perfekt nästan alla gånger. Det var någon gång hon inte riktigt han byta med bak men det gör ingenting. Sen var det ett par gånger som vi kom lite fel också, men det var när hon började bli lite trött. Annars kom vi superbra och hon bytte klockrent nästan varje gång :)
 
Film kommer inom kort :)

Ikona 6/9

Idag får Ikona vila eftersom vi fortfarande inte har någon transport och har inte kunnat träna nåonting så kan vi inte ta oss upp till träningen. Dock kommer jag att rida någon ridskolehäst/ponny så jag får iaf hoppa ikväll :)

Ikona 5/9

Morfar red

Ikona 4/9

Red ut en sväng, hon skötte sig bra :)

Ikona 3/9

Red upp till ridhuset idag och red dressyr. Hon var lite överpigg i början och ville mest springa på och låg på lite i handen. La ifrån mig spöt och då blev det lite bättre, efter ett litet tag till lugnade hon ner sig och jobbade på bra!
 
Hon skötte sig riktigt bra, trängde inte alls lika mycket utåt som vanligt utan lyssnade på mig hela tiden :) 
 
Gjorde även några skänkelvikningar, i skritten blir hon lite stressad och vill helst börja trava istället men efter ett tag gick det bra. Provade även ett par gånger i trav och det gick riktit bra! :)
 
 

Ikona 2/9

Morfar red idag. Hon hade skött sig jättebra! :)

Ikona 1/9

Red ut en sväng och det gick bra. Det blåste ganska mycket så hon var lite spänd i början, men efter ett tag övergick det till pigghet istället ;) on var nöjd och glad och lyssnade bra.

Ikona 31/8

Eftersom det inte blev någon hoppning i fredags så red jag upp till ridhuset och skuttade lite där istället. 
 
Hon var pigg, inte så konstigt med tanke på att hon hade vilat 2 dagar innan, och hon kändes fin. 
 
När vi började hoppa så blev hon ännu piggare och tyckte att det var superkul! Värmde upp genom att travhoppa ett litet räcke, först stannade hon men det var bara för att vi kom lite tajt och hon var inte alls beredd på att vi skulle hoppa. Efter det tyckte hon att det var väldigt kul, avsprångspunkten blev inte alltid den bästa men det spelar ingen roll på så små hinder. Hoppade först ett hinder några gånger och sen hoppade jag två stycken på en linje vilket gick bra.
 
Efter det tog vi bort ett hinder och satta det andra mer på mitten så att det var lättare att gå på en volt och hoppa det. Hade lite problem med högersvängarna då hon skjuter ut bogen och trycker sig utåt mot spåret, med andra ord var det väldigt svårt att komma rakt på hindret vilket resulterade i en rivning och några konstiga avsprångspunkter. Men jag ställde henne utåt för att få in bogen på henne och då gick det mycket bättre! :)
 
Sist av allt la vi upp hindret till en oxer och så hoppade jag den ett par gånger vilket också gick väldigt bra! Fick perfekt avsprångspunkt och hon hoppade fint och tyckte det va kul! :)
 

Ikona 30/8

I fredags skulle första hoppträningen ha varit för oss, tyvärr hade pållen ingen lust att gå in i transporten förens det var för sent och vi missade träningen. Men vi fick iaf in henne tillslut och åkte en liten sväng. 
 
Det blev med andra ord vila i fredags också.

RSS 2.0