Ikona 27/10

Idag red vi upp till ridhuset och hoppade lite eftersom det inte blev något i fredags. Hoppade inte så mycket utan bara en 5,5a bara för att skutta lite. 
 
Ikona var piggelin idag och lite busig, hon tyckte att det var extremt kul att hoppa och ville inte riktigt lyssna innan hindret utan det tog ett tag att få ner henne i trav och kunna fortsätta i det mer än ett par steg. Men det gick iaf efter ett tag ;)
 
Även om hon var lite olydig och så idag så tycker jag att det gick bra för hon var glad, tyckte att det var kul och försökte göra sitt bästa. Det är bara kul att hon tycker att det är roligt! :)
 

Ikona 26/5

Mamma skrittade ut med Titti

Ikona 25/10

Ingen träning idag då det är halloweenmeeting på roo i helgen, vi skulle varit med men eftersom lastningen har varit väldigt svajig nu senaste så bestämde vi oss för att vi skulle ta det lugnt med att åka nu. Det kommer en tjej som ska hjälpa oss med lastningen på söndag så vi hoppas på lite bra tips från henne :)
 
Red upp till ridhuset idag istället. Hon var ju som jag skrev för ett tag sedan väldigt jobbig i vänster galopp men det börjar lösa sig nu. Hoppade lite bommar för ett par gånger sedan för att hon skulle glömma av sig lite och det verkar ha fungerat för de sedaste två gångerna + idag har varigt mycket bättre! De två tidigare gångerna pressade jag henne inte alls nästan men idag sammlade jag upp henne lite och det gick bra det med så vi är definitivt på rätt spår iaf :)
 
I travarbetet var hon lite spänd och okoncentrerad till och från men annars var det bra.

Ikona hoppträning 4/10

Hej hopp! Vet att uppdateringen har varit värdelös nu under ett par veckor och jag har egentligen ingen anledning till det heller, har bara inte haft någon lust att blogga helt enkelt. Nu kommer iaf en av hoppträningsfilmerna som jag har lovat i typ två veckor nu, de andra är lite mer svåråtkommliga då de ligger på min mammas telefon och jag glömmer att ladda in dom hela tiden. Jaja enjoy!
 

Om hoppträningsfilmerna

Hej, sorry sorry, hoppträningsfilmerna från förra veckan och veckan innan det kommer att komma upp. Jag har haft ganska mycket att pyssla med i skolan och har inte riktigt haft någon lust att fixa ihop filmerna, men det kommer jag lovar! :)

Ikona 17/10

Morfar red

Ikona 16/10

Jag och morfar skulle köra upp till ridhuset men det blev inte av eftersom vi inte fick på bommen i transporten. on gick in men så fort jag rörde bommen så backade hon ut igen. Vi försökte i ca 1,5 timme och vi var inte ens i närheten av att lyckas. Så det blev en ofrivillig vilodag.

Ikona 15/10

Jag red ut en sväng, hon var ganska pigg och lite fjantig. Hoppade till för lite allt och inget, men annars var hon duktig. 
 

Ikona 14/10

Vila

Ikona 13/10

Åkte upp till ridhuset på kvällen. Jobbade med bommar i både trav och galopp, hade två bommar på medellinjen som jag använde och gick på volter och gjorde serpentiner över. Ikona var lite överladdad men annars skötte hon sig bra. Det var inget konstigt med att svänga. 
 
Hon var lite slarvig ibland men bortsett från det var hon duktig. Hon bytte galopp rätt nästan hela tiden, det var några gånger som det blev korsgalopp men på slutet fick vi till det riktigt bra :)
 
Lastningen gick till större del bra. Hon gick in direkt när vi skulle iväg och gick bra ut när vi skulle av. När vi skulle hem gick det däremot inte så bra, vi stod i 3 timmar, eller rättare sagt mamma och morfar stod i tre timmar och jag satt i bilen och gjorde klart mina läxor. Sen bytte jag och morfar och då gav hon upp lite och gick in. Men som sagt, 3 timmar tog det allt som allt... Avlastningen hemma gick också bra.
 
 
 

Ikona Senaste två veckorna

Hej, nu har bloggen legat nere ett litet tag som ni kanske märkt. Jag har inte hunnit/haft lust att blogga, men nu ska jag försöka börja bli bättre på det igen.
 
Ikona har varigt ganska jobbig under de här två veckorna. Hon har haft lite idéer för sig i dressyren framför allt. Förra onsdagen fick hon plötsligt för sig att hon inte skulle svänga i vänster galopp. Det gick med andra ord inte att gå in på en volt eler ens 2 meter innanför spåret. Jag försökte få till det i ca 30 minuter inne först och sen gick jag till utebanan istället för att se om det blev bättre där. Det blev det inte kan jag säga. Hon ville innte svänga där heller. Efter ett tag så var jag på kortsidan och försökte få henne att gå innanför spåret bara så jag kickade till henne lite med ytterskänkeln, men då blev hon sur och hoppade över staketet... Jag flög av men gjorde mig inte illa och Ikona gjorde sig inte heller illa. Efter det red jag hem.
 
I onsdags så kom Cajsa upp till ridhuset för att försöka hjälpa oss med vänstergaloppen. Hon var lika dum då som förra onsdagen. Hon blev superarg så fort man började svänga och studsade, slängde sig åt sidan, böjde halsen och drar ryttaren ur sadeln. Sen när jag red så kom vi iaf på ett sätt som kanske fungerar lite. Vi fick börja lura henne lite helt enkelt. 
 
Hoppträningarna har gått jättebra, skriver om dom i ett eget inlägg. Kan iaf säga att hon inte har haft något problem med vänstergalopp då utan har kunnat svänga precis som hon ska, så man kan utesluta att hon har ont.
 
Lastningen har också gått bättre, i fredags gick hon in nästan direkt på både dit och hemvägen.
 
Som sagt, jag lägger upp enskilda inlägg om hoppträningarna, ska försöka fixa ihop filmerna ikväll!

Ikona 30/9

Igår red vi ut en sväng, hade hackamoret på och Ikona var piggelin. Först red jag en liten kortis med min lilla kusin som red med en liten bit på gammla Millie. Både travade och galopperade lite och båda hästarna tyckte att det var väldigt kul. Millie var pigg och sprang på lite i förväg, medans Ikona hade huvudet mellan frambenen och gjorde mini-bocksprång varenda steg ;) Men det gick bra ändå. 
 
Sen svängde Tyra och Millie hemåt och jag fortsatte en bit till. Ikona vart lite ledsen för att hon inte fick följa med hem först men hon kom över det ganska fort och sen vart hon pigg och glad igen. I galoppen var det fortsatt huvudet mellan frambenen och nästan-bockningar som stod på schemat men det var bara kul ;) 
 
Hon var med andra ord pigg och glad :)

Ikona 29/9

Mamma red upp till ridhuset, det hade gått bra.
 
 

RSS 2.0