Ikona 24/11

Red upp till ridhuset med dressyrsadeln på. Det var några andra där och red vilket var lite stökigt men det gick ganska bra ändå. Bra med lite miljöträning för Ikonas del också. 
 
Ikona skötte sig bra största delen av tiden, var lite upprörd över att det var så många hästar där vissa stunder, men tycker att hon skötte det fint ändå. Hon blev dock lite sur när det blev lite trångt mellan väggen och andra ekipage. Två gånger bockade hon ganska rejält när vi blev lite inträngda och hon inte fick riktigt så mycket plats som hon vill ha. Satt kvar som tur var och sen gick det bra igen ;)
 
Hon blev också lite stressad vid ett tillfälle i vänster galopp, men det var bara att börja om lite så gick det bättre igen :)
 
Har fotat lite i hagen, bilderna kommer upp imorgon eller när jag orkar ;)

Ikona 23/11

Jag red ut en sväng i skogen, det var lite äventyrligt eftersom det låg en hel del träd som hade blåst över sigarna. Dock gick det bra att ta sig under de flesta och över en del andra och sen fick vi hitta ett par alternativa vägar på vissa ställen. Dock var det värsta från när jag red där sist undanstädat så det gick relativt bra ändå :) Skrittade bara och Ikona skötte sig bra.

Ikona 22/11

Morfar red ut en sväng.

Hoppträning Pemmie 22/11

Hoppträningen i fredags blev inte speciellt långvarig då Pemmie var halt på ett bakben, så det blev att sitta av och gå in i stallet igen efter bara ca 10 min.

Senaste

Kör en "senaste" blogglista, för jag har tråkigt...
 
Senaste:
 
Smset du skickade: "är inte typ wallander, beck och alla sånna filmer från 11? dom är ju ganska mycket mer "verkligt" våldsamma :P" till Felicia
 
Personen du ringde: Felicia
 
Personen som ringde dig: Mamma
 
Filmen du såg: Kommer inte ihåg... Tror att det var Harry Potter och hemligheternas kammare för ett par veckor sen ;) (Om man inte räknar minut-filmerna som vi såg i skolan på filmlektionen...) EDIT: Jag ljög! Kom på att jag såg "10 things I hate about you" på tv i helgen!
 
Boken du läste: Senaste boken jag läste ut var Naiv Super av Erlend Loe. Den bok jag läser nu är Beautiful Creatures av Kami Garcia och Margaret Stohl
 
Låten du lyssnade på: Chasing Cars av Snow Patrol
 
Du åt: Köttfärs- och potatissoppa med baguette
 
Du drack: Saft
 
Du gjorde: Skrev den här listan, innan det pluggade jag till ett muntligt historiaprov som vi har imorgon
 
Du sa: "Honey, kom" till min vovve för jag ville att hon skulle hoppa upp i sängen
 
Någon sa till dig: Om man bortser från Honey som svarade med ett "hhhrmmm" och sedan totalsket i mig så var det nog mamma som sa "då kan du gå ut med henne i pausen" (syftande till min hund)
 
 

Ikona 18/11

Morfar rider ut med Titti och Zita.

Ikona 17/11

Igår red jag ut en sväng efter hovis var där och slog på skon. Hon va pigg och lite på tårna, kollade på lite saker o.s.v. men ingen big deal. Sen i galoppen blev hon dock väldigt glad, hon hoppade runt, bytte galopp och gjorde några små skutt, dessutom blev hon ganska stark. Fick bli lite sur på henne för att hon skulle lyssna, men efter det skötte hon sig mycket bättre. Hon vilade ju 3 dagar förra veckan så det var inte konstigt alls att hon hade lite överskottsenergi ;)

Små saker inte många vet om mig

ღ Jag älskar citat, jag har en liten bok där jag skriver ner citat och delar av sångtexter som jag tycker om.

 

ღ Jag fastnar superlätt i saker, typ som tv-serier, böcker och filmer

 

ღ Jag tycker om ljudet som blir när man går i grus

 

ღ När jag var liten sparade jag på en massa onödiga saker, t.ex. pennor som inte fungerade och sånt. Jag var rädd för att kasta saker ifall jag skulle få användning av något av dom senare (det finns till viss del kvar, men jag kastar iaf trasiga pennor nu).

 

ღ Jag har sjukt många gossedjur, när jag va liten hade jag alla i mitt rum. Nu ligger dom dock nerpackade i lådor ute i ett förråd, alla utom mig älg Elliot ;)


Hoppträning Pemmie 15/11

I fredags hoppade jag Pemmie igen. Det var mycket travhoppning och serier. 
 
Pemmie tyckte att det var hur tråkigt som helst att travhoppa och föredrog att börja galoppera ändå, men annars gick det bra. Sen när vi hoppade en 5,5a fast med två galoppsprång mellan så tyckte hon att det var okej att trava mot. Sist hoppade vi en oxer med tre eller fyra galoppbommar innan. Pemmie skötte sig bra hel tiden (förutom att hon ville galoppera då) och hoppade jättefint :)
 
Tyvärr blev det inte mycket till film då mitt minne tog slut.
 
 

Ikona 16/11

Fortfarande ingen baksko så vila igen.

Ikona 15/11

Morfar skulle rida, men nu hade hon tappat en baksko också så det blev inget. Hovis kommer på söndag.

Ikona 14/11

I torsdags red jag upp till ridhuset och hade lektion för Cajsa. Tränade mycket på att få henne att verkligen spåra, hon skjuter gärna ut rumpan när man svänger och då flyter hon ut och blir lite svårsvängd.
 
Tränade mycket på volt i traven och sen i galoppen gick det jättebra, vi gick på jättesmå volter utan att hon bröt av :)

Ikona 13/11

Hovis kom och slog på hennes sko och sen red jag ut en sväng. Hon var lite spännd och så, men det släppte efter ett tag :)
 
 

Ikona 12/11

Åkte upp till stallet och skulle rida ut en sväng. Tog in Ikona och ställde henne i spolspiltan för att spola av benen på henne, sen tyckte jag att hon kunde stå kvar där inne medans jag skötte henne. Så jag gick bort och hämtade min ryktlåda. När jag kom tillbaka (30 sek senare) så hade hon på något sätt lyckats fastna under en bräda (typ tröskeln) med skon när hon krafsade som en galning med frambenet och lyckats dra av sig skon... Så det blev ingen ridning idag inte -.- 
 
Hovis kommer imorgon och slår på skon, så det blir en uteritt då istället.
 
 

Hoppträning Pemmie 8/11

Hejsan, lite seg på uppdateringsfronten just nu, men nu kommer iaf film och utverdering från fredagens hoppträning :)
 
Jag fick hoppa Pemmie, den nyaste av roos hästar. 
 
Först travade vi över två bommar och ökade minskade, sen galopperade vi över och skulle hålla jämna galoppsprång. Galoppen var lite svår i början eftersom hon tyckte att det var bäst att springa fort, men efter ett tag så lugnade hon ner sig och skötte sig riktigt bra! Hon fick ett litet bockanfall (lite hennes grej) och jag var ganska nära på att tugga underlag där ett tag, men jag lyckades klänga mig fast ändå ;) 
 
Sen började vi med hoppningen och allt gick bra, hoppade som en liten gummiboll och tyckte att det var väldigt roligt. Hon hade nog dock föredragit en högre växel om hon fick bestämma helt själv... 
 
Fick ett stopp på murmattan, men ingen big deal, hon hoppade den fint gången efter så hon tog nog bara tillfället.
 
Mamma missade tyvärr att filma när vi hoppade en liten mini-bana och bom arbetet är inte så kul att titta på, men allt annat är med :)
 
 
 

Ikona 6/11

Idag red jag upp till ridhuset och körde ett dressyrpass. I början var hon lite jobbig, hon ville inte riktigt lyssna, blev lite sprining och bet sig fast lite i bettet. Men efter ett tag så slappnade hon av bättre och började jobba ordentligt. 
 
Jobbade en del med skänkelvikningar, vilket går framåt för varje gång! Idag blev nästan alla lyckade :)
 
Hon var lite jobbig i galoppen först, hon blev lång och lite stark, men efter ett tag så kunde jag korta upp henne bättre. Jobbade vidare med det jag och Cajsa jobbade med förra veckan, vilket är att fatta galopp på rakt spår. Det går också framåt och jag känner att jag har fått in en ganska bra teknik för att få henne på rätt spår. Jag misslyckades ågra gånger, men majoriteten av gångerna gick väldigt fint :)
 
När jag skulle rida hem märkte jag att hon var blodig i munnen, men det verkar som att hon hade råkat bita sig i tungan för det fanns inga sår eller något i munnen. Så det var skönt iaf. Jag tror att det kan ha hänt någon gång när hon var lite strulig för jag tror att hon fick bettet över tungan någon gång då. Men imorgon sätter jag iaf på en nosrem så att bettet håller sig på plats och att det inte är lika lätt att lägga tungan över det.
 
 

Ikona 5/11

Red ut med pannlampa för första gången och det brydde hon sig inte alls om. Hon skötte sig bra :)

Samba hoppträning 1/11

I fredags lånade jag en av ridskolans hästar eftersom vi inte ska åka med Ikona nu på ett tag eftersom vi håller på att träna lastningen och tar det lugnt nu så att vi förhoppningsvis får bukt på problemet. 
 
Jag fick låna Samba, en liten häst som är ganska feg och hoppar lite som en kossa ;) Träningen gick väl inte sådär superbra kanske, hon är välsigt svår att följa med i sprången på och är dessutom väldigt känslig precis i landningarna så hon drar upp huvudet om man tar tag i henne för tidigt. Ett hinder gick iaf bra att hoppa så det va ju bra ;)

Ikona 3/11

Red upp till ridhuset och hoppade lite idag. Byggde upp ett räcke och en oxer och hoppade på en åtta. Hon hängde sig lite i tyglarna och ville inte riktigt svänga, så jag hade lite svårt att få henne rak ibland vilket resulterade i ett par nedslag när hon började bli lite trött, men annars skötte hon sig jättebra :)
 

RSS 2.0