Scandi

Halli hallå, har haft en superbra helg i göteborg! Åkte i fredags morse och kom hem igår natt vid 12. Resan dit var lite spännande, bilen gick sönder så vi blev bärgade (åkt på flaket av en bärgningsbil kan jag checka av på min "före jag dör lista") och fick köra hyrbil resten av vägen till göteborg. Men det gick väldigt smidigt och det blev bara ungefär en timmes fördröjning.
 
Har kollat hoppning och gått på mässan hela dagarna, köpt en massa saker som kommer upp här när jag har hunnit fota allt, vilket kanske är om ett par dagar. 
 
Nu är allt back to normal, sitter i skolan just nu och har haft ett litet betygssamtal precis, nu väntar jag bara på att Felicia ska ha sitt så får vi gå efter. Åker direkt upp till stallet efter det och rida ut på min lille häst, ska prova ett nytt bett som jag köpte på mässan också :) 
 
Uppdaterar som sagt med bilder på allt som jag köpt så fort jag hinner :)
 
 
 

Chill vecka

Den här veckan blir en liten chill vecka för Flika, såhär har det sett ut/kommer att se ut:
 
Måndag: Mamma red ut
Tisdag: Dressyr för Cajsa 
Onsdag: Vila (föreläsning/praktisk teori av John Ricketts på Roo)
Torsdag: Ut
Fredag: Vila (ghs)
Lördag: Vila (ghs)
Söndag: Vila (ghs)

Flika dressyrträning 23/4

Igår var det dags för dressyrträning igen. 
 
Cajsa red som vanligt ett tag först och hon tyckte att hon kändes bättre än sist så det är ju bra. 
 
Sen när jag hoppade upp jobbade vi väldigt mycket med hur jag gör med mina händer. Innan har jag nämnligen behövt parera henne med yttertygeln hela tiden för att hon ska hålla sig på plats, men nu ska jag inte behöva göra det längre utan hon ska lyssna för mina skänklar och jag ska kunna vara helt stilla med min yttertygel. Detta är fullt möjligt för hästen nu, men jag har lagt till en vana att parera henne med yttertygeln så fort hon inte tar min innerskänkel och då kommer hon aldrig heller behöva ta skänkeln. Så vi jobbade alltså med att jag ska sluta balansera upp allt åt henne, så att hon kan lära sig att balanera upp sig själv. 
 
I vänstervarvet går det riktigt bra och jag behöver inte tänka på det så mycket för där är hon ganska följsam. I högervarvet däremot är hon lite stelare och blir lite surigare när man är "jobbig" och det är där mitt problem kommer in. Så för att lösa min ovana gjorde vi en knut på tygeln som jag red med, på så vis kunde jag inte leda med yttertygeln. 
 
Efter ett tag funkade det här väldigt bra! Hon blev mycket stadigare i formen och specellt galoppe blev väldigt mycket bättre i båda varven :)
 
Hon blev väldigt trött och faktiskt lite svettig på slutet, så hon jobbade på :)
 
 

Sollentuna 20/4-13

Så, nu komer lite uppdatering om hur helgens tävling gick (bättre sent än aldrig, right?).
 
Vi var där alldeles för tidigt, det var e clearround innan den klassen jag skulle hoppa och man vet ju ldrig riktigt hur lång tid det kan ta. Så vi kom dit vid 9 ungefär för att vara där i god tid, men det tog väldigt lång tid och nästa klass startade inte förens 12 (det var en timmes paus mellan också). Men Flika skötte sig bra och stod lika snällt som vanligt i transporten :)
 
div III laghoppning, ld stilbedömning:

Flika var ganska pigg efter så många timmar i transporten, taktade ganska mycket och så vidare. Framhoppningen gick inte sådär superbra, hon var ganska stressad och stack ganska ofta. Hon var dock helt okej mot hindrena.
 
Inne på banan gick det också lite sådär, hon var väldigt stark och lite jobbig att svänga. Fick 4 fel, kom lite tokigt och hon dippade ner bakbenen lite tidigt. Men ändå helt okej. Fick 52,5 i stil tror jag att det var.
 
De andra i laget red 0:a allihop och vi vann omgången :)
 
lc bed A:0/A:0:
I den här klassen red jag mest fram ute så att hon inte skulle stressa upp sig lika mycket. Hon var mycket lugnare och lydigare än innan första klassen. Framhoppningen gick också mycket bättre än första, hon var inte alls lika stressad och stack inte lika mycket.
 
På banan kändes hon också bättre än i första klassen, hon var inte lika stark och jag kunde rida i ett lite friskare tempo. Kom av lite stort ett par språng och kom lite fel på en oxer som vi rev. Men annars tycker jag att det kändes som en bra runda :) 
 
Vår statistik i år ser faktiskt väldigt bra ut, har fått en placering av något slag varje tävlingsdag än sålänge. Så det är 4 tävlingar, 10 klasser och 5 placeringar! :)
 

Dålig uppdatering!

Förlåt för den dåliga uppdateringen, har haft en jäkla massa annat att stå i både igår och idag så har inte haft en chans att uppadatera med varken resultat från gårdagen eller hur det gick på hoppträningen i fredags! Men jag lovar att det kommer upp imorgon, hinner inte nu heller för jag måste faktiskt sova lite också ;) 
 
Så håll utkik efter resultat och filmer här någongång under kvällen imorgon! :)

Outfit till sollentuna

Helgens outfit kommer att se ut på följande vis:
 

Flika 18/4

Red upp till ridhuset idag för lite dressyrarbete. Vädret var hemskt, regnade som tusan och blåste gjorde det också så vi var i princip genomblöta när vi kom fram.
 
Trodde inte att själva ridarbetet skulle gå så bra då jag var lite irriterad och så redan innan (p.g.a. vädret och att jag hade lite brottom) och det brukar inte bli så bra då. Men det gick faktiskt ganska bra ändå! Red med musik, det är så härligt! Jag konsentrerar mig mindre på min irritation när jag rider till musik och det känns som att Flika blir mer sammarbetsvillig, om det är p.g.a. att jag är lugnare eller om hon faktiskt gillar musik vet jag inte ;) 
 
Hon var lite jobbig i början och var lite stretig o.s.v. (inte så konstigt kanske med tanke på att hon inte jobbats i ridhuset på en hel vecka). Vänster galoppen var lite jobbig först också. Red oavbrutet i galopp i kanske 10 minuter. Gjorde byten som faktiskt gick riktigt bra, hon sprang iväg lite när vi bytte till vänster, men höger var riktigt fint! :) Sen efter mycket galopparbete så släppte hon efter väldigt fint och blev mycket mer följsam. 
 
Travade av henne i lite högre tempo och lägre form, vilket hon tycker är det bästa på hela ridpasset ;)
 

Ändrade tävlingsplaner

Halloj, det har blivit lite ändringar i tävlingsplanerna här nu. Jag kommer att vara med i Roos div 3 lag, och därför inte starta någon lb förens efter Roos tävlingar 18/5. Jag tyckte att det verkade roligt att vara med i ett lag (har aldrig tävlat i lag förut förutom utbyteshoppning) och jag kan alltid starta lb efter det :) Så nu blir det till att försöka sätta fler nollor i ld och lc den här månaden och nästa för att sedan gå upp på lb :)
 
 

Flika idag och igår

Lite halvtaskig uppdatering här känner jag. Men men, så blir det ibland. 
 
Igår gick iaf mormor och morfar en promenad med Flika (Flika står hos dom). Och idag så red mamma :)
 
Imorgon ska jag upp och rida ut en sväng och på torsdag blir det dressyr i ridhuset, fredag är det hoppträning som vanligt och lördag är det tävling igen (har dock blivit lite ändringar i tävlingsplaneringen, tar det i ett eget inlägg alldeles snart) :) 

Att rida med musik

Det är alltid en väldans massa åsikter om det här med att rida med musik i örenen. Många tycker att "det är farligt och man har inte lika stor koll på omgivningen" och andra tycker att "det spelar ingen roll, jag har koll på min häst". 
 
Jag rider ganska ofta med musik, både när jag rider dressyr och när jag rider ut. När jag rider dressyr har jag dock nästan aldrig hörlurar. Jag tycker att detta är helt okej sålänge man har koll på sin omgivning. Jag menar, bara för att jag lyssnar på usik samtidigt betyder det ju inte att jag helt och hållet kopplar bort allt annat? Nej jag rider utmed kanten, håller koll om det kommer bilar och jag ser mig såklart omkring, precis som jag gör om jag rider utan musik. 
 
Det vanligaste argumentet i den här "debatten" är nog "om du har hörlurar i så hör du ingenting och då kan inte du göra någonting om din häst blir rädd för något ljud". Det här är det dummaste argumentet jag någonsin hört, om hästen blir rädd för ett ljud, vad ska jag göra åt det? Även om jag hör det så hinner jag garanterat inte ens reflektera över det innan hästen har reagerat. Det viktiga här är att man har fokus på hästen så att om den blir rädd så har man kontroll. 
 
Dock ligger det någon i att man inte hör, det här med att inte höra ljud som kan skrämma hästen tycker jag är ren bullshit, dock finns det en annan sak som det är bra om man hör och det är bilar. Därför brukar jag antingen rida med endast en hörlur i, den högra oftast så att man har örat ut mot vägen fritt från ljud. Eller så har man låg volym på så att man hör igenom musiken, detta alternativet brukar jag köra på. Alternativen fungerar olika bra beroende på vilken sorts hörlurar man har. 
 
Jag tycker med andra ord att det är helt okej att rida med musik, sålänge det inte går ut över ryttarens uppmärksamhet på hästen eller på saker runt omkring :)
 

Väsby 14/4-13

ld+5:
Hon skötte sig väldigt fint på framridningen och framhoppninge, hon stack iväg någon gång och studdsade runt lite men det var inte så att det blev jobbigt för andra.
 
Inne på banan skötte hon sig också väldigt bra! :) Red nolla i grunden och svängde lite lagom i omhoppningen som vi även den fick noll fel. Vi hamnade på en 7:de placering och fick vår första placering på bortaplan! Rundan kändes väldigt bra och är nog en utan de bästa vi gjort på tävling faktiskt! :)
 
lc:
Framridning och framhoppning gick även här bra, är dock lite förundrad över hur vissa människor rider på framridning/hoppning, springer rakt framför andra o.s.v, sånt som Flika (och säkert många andra hästar också) blir superstressade av. Ska kanske sätta en röd rosett i svansen på henne så att folk håller avståndet lite bättra faktiskt.
 
Inne på banan skötte hon sig bra. Fick med oss ettan, den stog lite konstigt till och dessutom stod flaggern lite tokigt där den stod. Det var väldigt svårt att hinna med att få hästen rak och det var det inte bara jag som tyckte utan det var väldigt många som rev just det hindret. Annars flöt det på riktigt bra, kom kankse lite nära på något hinder men annars hade jag en bra känsla och Flika va med på noterna hela tiden :)
 
Jag är väldigt nöjd över årsdebuten på bortaplan, hon skötte sig precis som hon ska :D
 
 
 
 

Gårdagen

Uppdaterar med filmer och resultat senare, igår orkade jag verkligen inte. Men det kommer, lovar! :) Kan iaf säga att jag är supernöjd med årets bortaplandebut :)

Gosit

Nu står Flika och mumsar på sitt hö med nytvättad svans och mysigt täcke på :) Imorn åker vi vid 7 någon gång så det blir en ganska tidig morgon. 
 
Nu sitter jag och kollar på film och ska ta mig en liten bit kaka ;)
 
Uppdaterar med resultat och filmer när vi kommer hem från tävlingen imorgon :)
 

Inför tävlingen imorgon-to do list

[X] Tvätta och smörja all läder utrusning (dock stövlar och en nosgrimma kvar)
[ ] Rida ut, barbacka men mycket lydnad, många halter och ryggningar och god med i fickan :)
[ ] Fixa hästen. Klippa svansen, öronen, hovskägget, tvätta benen och svansen, borsta o.s.v.
[ ] Göra allt klart att lastas in i bilen, kolla så att allt är med
[ ] Lägga fram transportskydd och täcken som hon ska ha på sig imorgon
 
Bild från i sommras, längtar tills man kan tvätta av henne ordentligt och inte bara svansen och benen utan att hon fryser ihjäl. Här ser man hur fläckig hon är också, gulligt^^
 
 
 
 
 

Flika hoppträning 12/4

Sorry för obefintlig uppdatering igår! Sov hos mormor och morfar (har hästen på deras gård, så är där väldigt mycket) och deras internet har varit väldigt konstigt länge nu så det fungerade inte och min internetdelning på telefonen hade valt att inte gungera den heller så jag kom med andra ord inte ut på intrenet ;)
 
Men hoppträningen igår då. Vi hoppade bana, inte något jättekonstigt. Det var en lite klurigare linje, båge där det andra hindret kom ganska snabbt ur sväng, men det fungerade bra ändå. Och sen var det en kombination som inte heller var några problem. 
 
Flika var väldigt lugn och lydig på framridningen, kunde göra bra halter från trav, rygga o.s.v. Sen blev hon lite piggare när det blev galopp men det funkade. Sen när vi började hoppa blev hon väldigt taggad ;) 
 
Hoppade banan en gång på lite lägre höjd och då gick det undan... Men hon var iaf inte knäpp som hon var förra veckan. Sen att hon var väldigt stark och drog lite före/efter hindrena är en anan sak, men då är hon ju iaf glad :)
 
Sen när vi hoppade den andra gången när det var lite högre så gick det bättre tycker jag, fick lite mer stopp på henne även om det förtfarande gick fort och vi kom lite nära på ett par hinder. Rev första i kombinationen men det gör inte så mycket, hoppade om den och då gick det bra :) 
 
Hon är lite svår när hon blir såhär pigg för det är bara "av" och "på", det finns inget mellanläge. Antingen går hon i 100km/h eller så studdsar hon fram på stället. Men hon måste få vara lite pigg ibland också, det var iaf mer än godkänt om man jämför med förra veckans träning ;)
 

Hiss och Diss-Pälsglans

Det här är det absolut bästa pälsglanset jag har haft någonsin! Svansen blir hur len och fin som helst bara man sprayar på det här och väntar ett par minuter, sedan är det nemas problemas att borsta ut på bara någon minut :) Dessutom sitter det i länge, så man behöver inte ta varje dag och då sparar man ju lite pengar också ;) Rekommenderas verkligen! 
Det kostar ca 120 kr och finns att köpa på bland annat Myone (myone.se)
Sämsta jag någonsin provat, köpte detta för att det var ganska billigt (kommer inte ihåg exakt) och så var det en riktigt stor flaska. Dock hjälper det ju inte att det är mycket när det inte fungerar. Det hjälpte såklart lite, men svansen/manen kändes alldeles fettig efter och man blev äcklig om händerna när man borstade. Det gav inte heller någon speciell glans.

Flika 11/4

Red på morgonen innan skolan idag, vilket jag alltid gör på torsdagar (börjar 11.55 i vanliga fall och idag började jag 13.20 eftersom vi hade muntliga nationella prov i svenska). 
 
Red iaf till ridhuset och det gick både bra och mindre bra, mest bra dock :) Jobbade med lite allmän lydnad och så, sen i slutet blev hon stark och ville inte lyssna, men det släppte sen. När vi travade av var hon väldigt fin!
 
 

♥Citat♥

Jag älskar citat! Jag tycker att det är så otroligt inspirerande och jag får verkligen igång min kreativitet när jag hittar sånna där riktigt bra citat som har något alldeles speciellt bra budskap. Jag tycker också om att lyssna på låttexter. Har säkert 50 meningar från låtar som jag har skrivit ner i anteckningarna på datorn, och det fylls på hela tiden också ;) Citat skriver jag också ner när jag hittar några bra. 
 
 
 
 
 
 
Sen gillar jag att göra små enkla photoshop redigeringar på citat och musikstycken också, som jag har gjort på dom här :) 

Bloglovin-knapp

Nu har jag fixat en bloglovin-knapp längst upp til höger i sidomenyn, så det är bara att följa om någon har lust! :)

Dressyrträning 9/4

Halloj allesammans! Igår red jag dressyr för Cajsa, han inte uppdatera igår men gör det nu istället ;)
 
Cajsa red som vanligt lite först och kände på henne. Sen hoppade jag upp. Vi jobbade på att hon ska ställa sig rätt i högervarvet och sedan att hon inte ska bli för böjd i halsen och trampa ut med ytter fram i vänstervarvet. Det gick riktigt bra faktiskt :)
 

5 snabba

-Jag gillar att titta på filmer som jag sett många gånger innan (om de är bra såklart)
-Jag fastnar lätt i saker (ibland på gränsen till besatthet), så som TV-serier, böcker eller filmer
-Jag hatar att prata inför folk, som att ha en presentation inför klassen eller liknande
-Jag vill ha en katt, men min hund skulle nog inte tycka om det så mycket så jag får ta ut min katt-kärlek på stallkatterna
-Min hund är en svartsjuk bitch. Andra hundar får inte komma i närheten av "hennes" människor, hon kan heller inte vara tillsammans med andra hundar då hon då och då attackerar. Det har t.o.m. varigt så att jag har stått och gosat med Flika och då har Honey försökt bita henne i mulen x) 
 
 
 
 

Top 5 bästa barnfilmerna/tecknade filmerna

Så, dags för ett "o-hästigt" inlägg ;) Dessa är de bästa barnfilmerna/tecknade filmerna (anser inte att barnfilmer bara är för barn, jag ser på tecknat ganska ofta) enligt mig:
 
1. Björnbröder-Min absoluta favorit! Denna film har fan allt, den är både rolig (älgarna xD), sorglig och den har ett bra budskap. Själv sitter jag och gråter lite när jag ser den ;) (Såg den senast i lördags tror jag det var)
 
2. Ice Age 1-Sjukt rolig och även denna med ett fint budskap. Jag är nog den enda jag vet som grinar till den här filmen, men det är sanningen!
 
3. Kogänget-Så väldigt rolig! Såg den så himmla mycket när jag var liten, och den är fortfarande rolig! Även denna tycker jag har ett bra budskap.
 
4. Atlantis-Jag kommer inte ihåg den här filmen speciellt mycket, men jag kommer ihåg att jag tyckte att den var väldigt bra! ;)
 
5. Dinosaurier-Superfilm! Älskade den när jag var liten och såg den för inte så länge sedan, gillar den nu med :)
 
Finns såklart många, många fler som jag gillar men de här är några av dem som ligger i toppen :) (och som ni kanske märker är jag en riktig bäbis när det gäller filmer, grinar till i princip allt, haha)
 
 
 

Outfit till Väsby

Detta är vad jag och min kära polle kommer att bära under tävlingen på söndag :)
Vet dock inte om det blir dom benskydden (dom är så uttöjda i resoren) det blir antingen dom eller ett par vinröda
+detta ländtäcke på framridning (skitdålig bild, men hittade ingen bättre)
 
 

Potentiella inköp

Snart är det dags för Göteborg horse show, som jag ska gå på för första gången i mitt liv faktiskt :) Så nu måste jag ha lite saker som jag vill/måste köpa så jag har något att kolla efter, shoppingen är ju halva nöjet!
 
Listan ser för närvarandet ut på detta sätt:
 
*Blåa jw-byxor (har ett par bruna och ett par röda och dom är de skönaste ridbyxorna jag haft, så nu kan jag inte ha något annat...)
*Ridhandskar
*Benskydd
*Träns
*Kavaj (Om det är någon som vet någon kavaj som är hyffsat billig, är snygg och har bra passform så är jag mer än tacksam om ni skickar iväg en liten kommentar!)
*Hellångt transportskydd till svansen
*Fårskinnspadd
*Dressyrschabrak (ett vitt och minst ett färgat)
*Rosa fleecetäcke (matcha nya grimman ;))
*Martingal
 
Nu är det inte så att jag kommer ha råd med allt det här, men man kan alltid titta (och tigga för mamma...) 
 
 
 
 

Hästmänniskor känner igen sig


Måndag, back to school

Jahapp, idag var det måndag då och första dagen tillbaka i skolan. Mindre kul kanske, men man får försöka att vara positiv. Skojja bara, man behöver inte vara positiv till det, alls... 
 
Idag får i alla fall Flika vila. Själv ska jag sitta och plugga, muntliga nationella i svenska på torsdag och jag är inte klar på långa vägar så det är dags att köra på lite nu. 
 
Dagen idag har förutom vanliga lektioner inneburit idrott i form av löpning i isiga (läs livsfarliga, iaf om man inte är så smidig) spår. Jag var duktig och halkade/rammlade ner i ett dike och skadade min redan upprivna hand. Den var då uppriven för att jag under gårdagen sprang upp från stallet och mitt ben lyckades då vika sig och jag landar rakt i leran... Men annars gick löpningen faktiskt inte helt åt skogen! 
 
Nej, nu får jag faktiskt ta tag i min kära svenska. Have a nice day! ;)
 
 
 
 
 
 
 
<--  Det där är typ jag, men det ska det bli ändring på! Jag ska bli en nyttig människa! Nej, inte nyttig, men jag ska försöka komma ut och springa lite ;)
 

Mobil-debatten

Många av er har säkert hört om den såkallade "mobil-debatten"? Om inte så handlar det om människor som sitter med mobilen på hästryggen. Så nu tänkte jag skriva vad jag tycker om detta och vilka jag tycker har rätt, dem som säger att det borde totalförbjudas eller dem som tycker att det ligger på var mans eget ansvar.
 
Jag måste säga att jag håller med den andra avv dessa kategorier, det ligger på det egna ansvaret om man vill sitta och kolla instagram/facebook/svara på sms eller vad man nu kan tänkas göra medans man rider. Jag sitter ofta med mobilen när jag skrittar fram/av och jag ser inte det som ett problem. Jag känner min häst och vet i vilka situationer jag kan ta upp telefonen och fippla med den, för mig är det inte ett problem att göra det när jag sitter och skrittar på långa tyglar med den hästen jag har medans det kanske för någon annan är det. Man måste helt enkelt kunna bedöma sådana saker själv.
 
En helt annan sak blir det dock på framridning/framhoppning till tävling, där kan det gärna få bli förbud! Tycker att det är otroligt oansvarigt att sitta och titta ner i telefonen när det är massa andra ekipage runt omkring en, då måste uppmärksamheten vara på hästen och på alla runt omkring (du känner inte de andras hästar även om du känner din egen och vet att den är lugn) annars kan det faktiskt bli farligt. 
 
Så, när man rider själv eller med hästar och ryttare man känner så tycker jag att det är okej att sitta med telefonen. Självklart måste man kunna ha lite koll på hästen och saker runt omkring också, men man (jag iaf) blir inte helt bortkopplad från omgivningen för att jag kollar på min telefon. Framridning/framhoppning, absolut ingen telefon uppe!
 
 

Jämförelse

Här kommer en liten mini-jämförelse av Påsk-meetinget på roo förra gången och det här året, första filmen är från förra året och andra är från i år (förra helgen).
 
Ljudet är helt efter och jätteirriterande, tjolahej tjolahopp
 
 
Ja, utvecklingen går iaf framåt måste jag säga! Hon är mycker lugnare, mer lyhörd och lydigare nu än för ett år sedan! Vill också tillägga att jag i första filmen rider på pelham medans jag i andra rider på ett vanligt 3-delat :)
 
Ska försöka fixa så att någon kan filma lite något dressyrpass snart också :)
 

Flika veckoschema

Ridschemat för veckan kommer att se ut såhär:

Måndag: Vila
Tisdag: Dressyrträning för Cajsa
Onsdag: Ut
Torsdag: Ridhuset-Dressyr (om det är ledigt)
Fredag: Hoppträning
Lördag: Ut
Söndag: Tävling

 


Flika 7/4

Red upp till ridhuset idag, dressyrsadeln på. Övade på dom sakerna som jag skrivit att jag ska öva på i inlägget nedan ;)
 
Hon var lite både och idag, hon lyssnade ganska bra men å andra sidan så var hon stundvis väldigt stark och stundvis fick jag inte mycket stöd över huvud taget. Men på det hela taget skötte hon sig fint :)
 
Galoppen var jättefin idag, gjorde lite fler fattningar än vanligt och hon lugnade sig relativt fort efteråt. Gjorde några fattningar från skritt och den sista satt perfekt! :)
 
Övergångarna mellan trav och skritt var också bra.
 
Fint väder var det också när vi red hem -.-

Månadens mål-April

Tänkte börja med en ny grej som jag kallar "månadens mål" där jag kommer att sätta upp mål som jag sedan ska utverdera efter 1 månad. Denna gången blir det dock 2 månader då april redan börjat och så. (EDIT: Tar bara April ändå!)
 
Jag ska sätta upp några mål med ridningen som jag ska jobba för att nå i april/maj. Sen i juni ska dessa mål utverderas, om jag har nått dem ska jag sätta upp nya, har jag inte gjort det så ska jag göra upp en ny plan för att nå dem efter en månad till.
 
Dressyrmål:
Kunna göra halt och stå kvar i form-Jag kommer att göra mycket halter och försöka använda mig av så mjuka hjälper som möjligt, sedan innan hon får gå igen ska hon ställa sig i rätt form.
Bättre avsaktningar från galopp, få henne lugn fortare efter galoppen-Galoppera mer under dressyrpassen och göra fler avbrott och igångsättningar och inte strunta i det bara för att jag vet att hon blir jobbig då, så löser man inga problem!
Få vänstergaloppen bättre-Fortsätta på samma sätt som jag gör nu, försöka få henne avslappnad och lägre i formen samt att hon inte ska hänga lika mycket i innertygeln.
 

Hoppmål:
Debutera lb med-Behöver kanske inte förtydliga hur detta ska gå till mer än så ;)
 
Så, i början av juni ska dessa mål utverderas (hoppningen kanske blir tidigare då eftersom jag har planerat att hoppa lb nu i slutet av april) :)
 

Tävlings schema

Detta inlägg är kopierat rakt av från min gammla blogg, kände att det kan vara bra att det finns här också :)
 
Såhär ser tävlingsplaneringen ut för tillfället:
 
14/4-Väsby, ld+5 och lc
 
20/4-Sollentuna, lc och lb (debut)
 
4/5-Skånsta, klasser beror på hur det går i Sollentuna
 
18/5-Roo Gård, klasser beror på hur det gått tidigare
 
1/6-Roo Gård KM, Dressyr: lb:0 (tror jag) Hoppning: lc
 
Efter detta är det lite oklart, dessa (förutom väsby och sollentuna) är inte heller helt bestämda, men troligtvis blir det dem :)
 
Bild från nästan exakt ett år sedan i Väsby, både hon och jag har utvecklats något grymt sedan dess!
 
 
 
 

Flika 6/4

Då så, första riktiga inlägget!
 
Ni som hoppar över direkt från min gammla blogg vet att vi hade en värdelös hoppträning igår, ni andra vet det nu ;)
 
Men idag red jag iaf ut och fokus låg efter gårdagen på lydnad, hon ska stanna när jag kramar lätt i tygeln, jag ska inte behöva rycka till eller dra utan hon ska vara lyhörd för mina hjälper även om hon blir pigg. Gjorde extremt många halter och så fort jag kände att hon inte tog mina hjälper stannade jag och ryggade. Detta gick överförväntan och hon svarade riktigt bra :) I slutet galopperade vi i ett ganska normalt, kanske lite övertempo en lång bit och hon lyssnade riktigt fint :)
 

Presentation-Flika

Flika är en D-ponny född 2003 på 147,5cm i m.h. Hon är brunskimmel (detta syns dock inte) med svaga gråa fläckar och tvåfärgad man och svans. Hennes namn är lite konstigt och ingen vet riktigt hur det ska uttalas, själv uttalar jag det Flicka (så om folk frågar hur det uttalas är detta svaret), men de flesta uttalar det som det stavas vilket också är okej. 
 
Flika köpte jag den 26 december 2010 och har alltså haft henne i 2 år och 4 månader i skrivandets stund. Vi vet ingenting om vad hon gjort innan hon kom till oss då hon är importerad direkt från Holland (hon är dock född i belgien) med okänd stam och vi köpte henne från ett försäljningsstall. Vi tror dock inte att hon gjort mycket alls då hon var väldigt oriden, omusklad och outbildad när hon först kom till oss. Hon var också väldigt rädd för plötsliga ljud och rörelser. 
 
I mars 2011 råkade vi ut för en olycka, jag och ett par kompisar red ut tillsammans och jag hade hackamore. Hackamoret var inte spännt tillräckligt och när jag försökte stanna från galopp vände sig en av skänklarna upp och ner vilket gjorde att Flika blev rädd och jag kunde inte få stopp. Hon skenade hem till stallet i full fart och någonstans på vägen sparkade hon sig på högra frambenet. Det blev en väldigt långsam igångsättning och en väldans massa utflykter till ATG. I december fick vi börja hoppa igen och efter det var vi i princip helt igång igen. Skadan är idag helt läkt och hon har inga som helst problem av den utan hon är helt frisk. Jag tror att skadan bidrog till att vi fick ett starkare band mellan oss och att vi fick lära känna varandra utan massa krav, vilket jag (trots att det inte var så kul att ha en skadad ponny 3 månader efter att man köpt den) tror var en fördel.
 
I hanteringen från marken är hon väldigt snäll, går väldigt bra att klippa, sko och är oftast snäll att lasta (kan vara lite stoig och tjura lite, men gör aldrig något dumt). Hon skulle aldrig sparkas eller bitas. Om det inte är så att hon blir lite upphetsad när man ger godis, då kan ett par fingrar lätt slinka med in mellan tänderna... Hon står snällt lös i gången när man sköter och hon är också duktig på enkel frihetsdressyr (eller vad man nu vill kalla det), svänga, trava, stanna o.s.v. lös efter/vid sidan av mig.
 
I ridningen är hon lite mer komplicerad än i hanteringen, minst sagt. Hon är väldigt pigg och blir lätt stressad. Hon går inte så bra i grupp, speciellt framhoppnigar har varit ett stort problem för oss då hon blir extremt stressad. Hon är ganska stoig och det går väldigt bra sålänge hon är på rätt humör. Ibland lyssnar hon väldigt fint och ibland slår det slint totalt i huvudet på henne. Vid dessa tillfällen blir hon näst intill okontaktbar och springer runt lite hur som helst. Hon är dock aldrig dum, dvs. bockar, stegrar eller sparkar. De gånger det slår slint är vid tillfällen då hon blir väldigt stressad (det kan dock ibland vara utan anledning) och vid dessa tillfället kan hon resa sig lite lätt. Sparka har hon endast gjort ett fåtal gånger när hon har blivit lite sur och bockat har hon aldrig gjort. 
 
I dressyren är hon inte så utbildad, men blir bättre och bättre. Vi startade för ett par veckor sedan vår första dressyrtävling.
 
Hoppning är det hon tycker är roligast, och om hon själv får bestämma ska det helst gå fort också. Hon är extremt ärlig på hinder och stannar endast om man kommer helt åt helsike (och inte ens då ibland) eller om hon inte förstått vad hon ska göra. Med andra ord stannar hon bara vid extrema ryttarmissar. Vi tävlar just nu ld/lc men ska snart debutera lb. 
 
I övrigt är hon den oräddaste häst jag någonsin träffat på! Om hon hoppar till eller blir rädd för något blir man väldigt förvånad. Hon har aldrig tittat till på ett hinder och hon har blivit rädd när vi har ridit ut extremt få gånger. Saker som välta soptunnor, prasslande plast eller älgar är inget som hon tar större notis om. De gångerna hon blivit mest upprörd är när jag rammlat av (bara 2 ggr på henne faktiskt), det tycker hon är ganska obehagligt och blir lite spänd. 
Flika hälsar på en av Roo Gårds grisar efter dressyrtävlingen, dom är väldigt fina tycker hon ;)
 
Detta är helt enkelt en väldigt speciell ponny! Om ni vill läsa hela vår resa kan ni kika in på min gammla blogg: http://ponnyhopparna.blogg.se/. Där finns många ridpass, träningar, tävlingar och hela historien om hennes skada nerskrivet. Dessutom har jag min kanal på youtube ni hittar den om ni söker på mitt namn (Klara Toll), där finns alla våra tävlingar och en massa träningar från när jag fick henne till nu :)
 
 
 

Presentation-Klara

Jag är född 12 juni 1996 (16 år i skrivandets stund) och är en ganska glad person. Jag går just nu första året på estet-media programmet på Täby enskilda gymnasium och läser en massa roliga ämnen som jag trivs väldigt bra med. 
 
Mitt stora intresse, och anledningen till att jag först började blogga, är hästar och framför allt hoppning. Jag har alltid varit omgiven av hästar och har haft ett intresse för det så länge jag kan minnas. När jag var 6 år gammal började jag rida på en ridskola med shettlandsponnyer och har sedan dess aldrig slutat eller tagit "pauser". 
På bilden är det jag och min mormor och morfars gammla shettis Paulina, jag är kanske i 9 årsåldern på bilden
 
Den 15 augusti 2010 fick jag hem en D-ponny vid namn Magic som jag hade på foder i 9 månader, en mycket charmig och söt liten kille. Den 26 december samma år köpte vi min nuvarande ponny, Flika. Jag hade Magic och Flika parallelt i 6 månader innan Magic flyttade tillbaka till ridskolan, Roo Gård, där jag fortfarande tränar hoppning en gång i veckan och dressyr varannan vecka och också tävlar för.
Magic
 
Jag tycker mycket om alla sorters djur som inte har allt för många ben, 4 räcker gott och väl (har dock ingen spindel/insekts skräck precis, men jag tycker inte om dem som keldjur...). Utöver min ponny har jag också en Collie med det udda (och enligt alla som får reda på det väldigt roliga) namnet Honey Pie, hon kallas dock Honey till vardags. Jag har dessutom en orm, till mångas stora förskräckelse, vid namn Tempelton men han kallas Snorre till vardags (ja skratta så mycket ni vill, men det är sanningen) och han är en inte alls farlig eller läskig mjölksnok. 
 
Ett annat intresse som jag har är foto, jag fotar gärna människor, blommor, min hund eller min häst. Eller vad annat som finns tillgängligt. 
 
Anndra saker jag gärna gör är att titta på film, läsa böcker, skriva, äta godis och göra massa andra normala saker.
 
Det var en liten presentation om mig det, hoppas den inte var allt för tråkig att läsa ;)
 
 
 

Välkommen!

Hejsan hejsan och välkommen till min blogg! Jag startar nu upp en egen blogg som kommer att handla om lite allt möjligt. Det kommer att vara främst en häst-blogg, men det kommer också vara en blogg för dem som är intresserade av foto, film, böcker och kanske lite annat smått och gott.

 

Jag hoppas att ni stannar och att ni ska trivas på min blogg! :)

 

//Klara


RSS 2.0