Lite kvar

Hejsan hejsan, det finns fortfarande några saker kvar från bloppisen. Kika gärna och om ni hittar något ni vill ha så är det bara att maila mig på: [email protected]! :)
 
Inlägget med alla saker: http://klaratoll.blogg.se/2013/august/hast-bloppis.html#comment

Ikona 29/8

Vila

Ikona 28/8

Red ut även idag, ställde inte heller idag några högre krav på henne. Flyttade henne några gången för skänkeln, vilket gick bra. Hon tar högerskänkeln riktigt bra medans vänster är lite svårare, men det kommer! :)
 
 

Ikona 27/8

Red ut en sväng igår. Ställde inga höga krav på henne utan hon fick bara trava på framåt. Samma sak i galoppen. Hon verkade tycka att det var skönt att bara få sträcka ut lite  :)
 
 

Ikona 26/8

Red till ridhuset i måndags, dressyrsadeln på. 
 
Hon kändes fin, kanske lite tröttare än hon va förra gången i ridhuset (då hon var superfin verkligen!). Det var inte så att jag behövde driva hela tiden eller så men jag kände att hon var lite mer obalanserad och något mer vinglig.
 
Övade vidare på skänkelvikningarna och det går bättre och bättre hela tiden! :)
 
Galoppen var lite jobbig först. I högergaloppen vill hon gärna tränga utåt och "klättra" på väggarna och när jag kickade till henne med ytterskänkeln och höll stadigt på yttertygeln så blev hon ganska sur och gjorde lite krumelurer, dock fick jag igenom min vilja efter ett tag och då gick det toppen :) Vänstergaloppen var också lite körig, men bättre än höger så det tog inte lika lång tid att fixa det.
 
Allt som allt ett bra ridpass, om än inte det bästa :)

Ikona 22/8

Red ut en kortis idag, bara för att hon skulle få sträcka lite på sig efter gårdagens träning. Endast skritt och trav. I skritten tränade vi lite skänkelvikningar och det går framåt! I traven fick hon mest gå framåt i lägre form för att få sträcka ut :)
 
 

Ikona 21/8

Igår tränade jag och Ikona för Cajsa för andra gången, denna gång uppe i bobackens ridhus då vi ännu inte har åkt med henne efter att inte ville gå in i transporten (det går för övrigt väldigt mycket bättre nu, hon går in utan att tveka både smalt och brett men vi har som sagt inte stängt och då såklart inte heller åkt ännu). 
 
Vi provade att lägga på dressyrsadeln och Cajsa tyckte att den låg bra, så nu kan vi börja rida i den vilket är skönt! :)
 
Träningen gick bra, tränade på att hon inte ska "hoppa" igång i traven (hon gör nästan som en galoppfattning innan hon börjar trava ganska ofta), började med lite skänkelvikningar och även lite annat smått. Vi fick till travövergångarna bra efter ett tag och skänkelvikningarna går framåt, även om hon inte fattar helt vad det är vi vill ;) 
 
Hon blev lite stressad ett tag när hon blev lite överambitiös och ville galoppera hela tiden, hon började studsa lite och så. Men det löste sig ganska fort, så fort jag började rida lätt slutade hon och sen kunde vi börja om där vi va :)
 
Tycker att träningen gick bra. Hon kändes fin även om hon bråkade ett litet tag (tror att hon började bli lite trött då också). Dessutom väldigt skönt att vi kan rida i dressyrsadeln, har inte riktigt någon balans i hoppsadeln och sitsen blir inte den bästa ;)
 
Bild från för några dagar sedan :)
 

Ikona 10/8

Länge sen nu, men har film från det så lägger upp ändå ;) Andra ridpasset, hoppade lite och hon var glad och duktig! Hoppade dock lite mer är det som finns med på filmen, dock kom dom sprången tydligen inte med när jag laddade in dom i datorn och vet inte vart dom tagit vägen då så det fick bli såhär nu ;)
 

Ikona 18/8

I söndags red jag upp till ridhuset för ett dressyrpass. Ikona skötte sig bra. 
 
Fick några avbrott i galoppen. Speciellt höger där hon är lite svagare var lite jobbig att hålla igång först, men efter några varv så gick det mycket bättre och då kändes hon väldigt fin! :) I väster galopp ville hon inte riktigt svänga vid ett tillfälle och efter det så blev hon rädd för något konstigt och stack iväg lite, men efter den misslyckade galoppen blev hon superfin och vi fick till en riktigt bra galopp! :)
 
Travade av henne i ett lite högre och för henne behagligare tempo :)
 
Nöjd över ridpasset!
 

14/8-Min och Ikonas första träning

I onsdags hade jag och Ikona vår första träning för Cajsa. Red mest dressyr men hoppade lite också.
 
Cajsa började att rida lite och sen red jag.
 
Hon var piggare än vanligt, och lite spänd men inte så farligt ändå med tanke på att det var första gången hon var där. Hon kändes fin och ville verkligen arbeta framåt :) 
 
Sen blev hon väldigt spänd för en av ridskolehästarna som gick i hagen, en skäck (tror hon är rädd för skäckar för det har varigt flera gånger hon har tittat på dom och blivit spänd xD) men det släppte även det efter ett tag. 
 
Hoppningen gick bra, hon var väldigt glad åt hinder så det var kul! Hade lite svårt att hinna svänga ibland för hon drog iväg lite, men hellre det och att hon tycker att det är kul än tvärt om :) 
 
Tycker att det gick väldigt bra för att vara första träningen, att hon aldrig varigt där och att vi dessutom hade halva ridlägret (25 barn) som satt och tittade på ;)
 
 
 
 
 

Halloj

Hejsan svejsan bloggen, nu har jag inte bloggat på ett litet tag och det är p.g.a. jag har jobbat på roo gårds ridläger denna vecka som varit och där är det ganska svajjigt med internet ;) Det har varigt rätt okej att jobba ändå, har fått hålla på med hästar, har haft bra arbetskompisaar och har hunnit pussa en massa på Magic också! Men nu är jag tillbaka igen och ska börja blogga bättre, promise!
 
Lite hästupdate då, Ikona blev uppkörd till Roo under veckan så att jag kunde ta en lektion för Cajsa. Mer om det i ett enskilt inlägg! Hon har också kommit på en mindre bra sak och det är att hon inte vill gå in i transporten. Mamma, mormor och morfar har försökt lasta henne två ggr medans jag jobbade och då gick hon inte in, eller gå upp på luckan heller för den delen. Men jag försökte iaf idag och efter utväntning, belöningar och allt så kom hon upp på luckan med alla ben så då slutade jag där (hon gick upp på luckan med fram säkert minst 5 ggr innan också). Om jag hade hållt på någon timme till hade hon säkert gått in, men jag skulle rida så det får bli att träna vidare imorgon igen. 
 
Men uppdate om dagens ridpass, film från ett annat och text om vår första träning kommer inom kort! :)
 
En bild på mig och Magic för sisådär 2 år sedan får pryda inlägget :)
 

Hjärtis

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ikona 8/8

Red upp til ridhuset idag (andra gången för henne) och denna gången själv. Hon hade ganska mycket överskottsenergi och passade på att bli "rädd" lite onödigt många gånger vid läktaren där det hängde ett täcke. Hade ridit förbi det hur många gånger som helst i skritt och trav (och i början använde hon det som ursäkt att börja galoppera) men när det blec galopp var det en anledning att springa lite fortare efter ;)
 
Men bortsett från det var hon fin, som sagt lite överskottsenergi, men hon använde den till arbetet den mesta tiden så det gjorde inte så mycket :) 
 
Hon var lite jobbig i galoppen först, men efter lite jobb på en volt löste det sig fint :) Hon har lite svårare i höger galopp, hon flyter gärna ut och är lite mer svårsvängd där och just idag med tanke på energin var det lite svårt att svänga henne med ytterhjälperna eftersom hon tyckte att hon fick springa fort när jag la till ytterskänkeln ;) Men efter ett tag blev hon lite trött och då gick det bättre att få henne att inte överböja sig och flyta ut!
 
Hon hade trampat/halkat/snubblat eller gjort något annat knas så när vi kom hem upptäckte jag att hennes sko hade åkt snett. Två söm har lossnat och sidokappan har gjort en liten flisa i hoven, dock var flisan inte stor och det gick att klippa bort den. Sidokappan hade inte gått in djupt så det var nog ingen fara, hon hade inte ont eller något sånt. Jag rider imorgon (skrittar ut lite lugnt eftersom skon antagligen sitter lite sådär men tanke på sömmen) sen kommer hovis kl 14 och fixar till det så är det bara att rida på sen :)
 
 
Bild från igår (har luvan för att hon skakar så mycket på huvudet p.g.a insekterna annars, inte för att det ska vara fint ;))
 

Lyric quotes

 
Tunewiki lyric art av mig. 
 

Ikona 7/8

Red ut en, för Ikona, ny väg idag. Hon skötte sig bra, det enda var att hon inte ville gå över en bro så jag hoppade av där och ledde över henne och då gick det bra. Mötte både buss och bil idag men det brydde hon sig inte om det minsta :)
 
 

Häst-bloppis

Säljer lite ponnygrejer (mer kommer inom kort). Maila mig ([email protected]) vid intresse. Eventuell frakt betalas av köparen.
 
 
Vintertäcke med avtagbar hals, stl 135 Sålt!!
400g från Hööks, täcket är nytvättat, nyimpregnerat och säljs i mycket fint skick
Nypris: ca 1400 kr, Mitt pris: 400 kr
 
 
Stalltäcke med hals, stl 135 Sålt!!
200/300g från Hööks, tvättat och i fint skick
Nypris: ca 700 kr, Mitt pris: 200 kr
 
 
Fleecetäcke med hals, stl 135 Sålt!!
Nytvättat och i fint skick, löstagbara kryssgjordar, från Horze
Nypris: 650 kr, Mitt pris: 200 kr
 
 
Skrittäcke från Lamicell, stl 135 Sålt!!
Fleeceskrittäcke i nyskick
Nypris: 850 kr, Mitt pris: 400 kr
 
 
Transporttäcke från Hööks, stl 135 Sålt!!
Nyskick
Nypris: ca 200 kr, Mitt pris: 50 kr
 
 
Läder skydd, fram och bak från Globus, stl cob Sålt!!
Märken och skavanker finns, men är fina
Pris: 150 kr
 
 
Benskydd från Haglunds, stl medium, helt nya endast provade
Små i storleken, passar C-ponny eller nätt D-ponny
Nypris: ca 500, Mitt pris: 250 kr
 
 
 
Brösta med martingal från Horsewear, stl cob
Sparsamt använd men avkortad rem mellan frambenen, därav billigt pris!
Pris: 50 kr
 
 
Förbygel med martingal, strass på sidorna, från Hööks, stl cob Sålt!!
Lädret i fint skick, men saknar några stenar
Pris: 50 kr
 
 
Diverse bett, alla i stl 115mm, alla i fint skick
 
1. Waterford bett med D-ring, använt ca 2 ggr. Pris: 150 kr
2. Rakt egg-bett, Pris: 50 kr
3. Rakt gummibett med rörliga ringar, Pris: 50 kr
4. Rakt Pessoa bett apple mouth, sparsamt använt, Pris: 100 kr
5. Rakt gummipelham, deltatyglar ingår, Pris: 150 kr
6. Tvådelat tränsbett med rörliga ringar, Pris: 50 kr
7. Tredelat tränsbett med rörliga ringar, Pris: 50 kr 
 
Fler saker kommer, bl.a träns och ett par bett till!
 
 
 
 

Kommade bloppis

Halloj, jag ska sälja i princip alla ponnygrejer nu och tänkte lägga ut allt på bloggen inom en snar framtid. Så ni med d-ponnyer/stora c-ponnyer/små storhästar får hålla lite extra utkik! Kommer sälja bl.a täcken i storlek 135, bett i 115mm, och träns i storlek cob. Så som sagt, håll ögonen öppna, vissa av sakerna är i princip i nyskick! :)
 
 

Ikona 5/8

Red ut själv för första gången. Hon kändes lite spänd i början, men sen tycker jag nästan att hon kändes mer avslappnad än hon gjort tidigare, så hon verkar inte bry sig så mycket om sällskap iaf. 
 
Travade och skrittade mest men tog en galopp på den vanliga "galoppsräckan" också och det gick bra :)
 
När vi kom hem så upptäckte jag att hon hade fått ett ordentligt skavsår från sadelgjorden på ena sidan och ett litet på andra sidan stackarn, dock tror jag att det såg värre ut än det egentligen var och jag tror att det kommer läka ganska fort. Dock blir det ingen ridning på ett par dagar. Morfar longerar henne lite imorgon och så får hon vila helt på tisdag och möjligtvis onsdag beroende på hur såret ser ut. 
 

Ikona 4/8

Red upp till ridhuset för första gången igår (mamma red med på Zita). Hon blev lite rädd för en grävskopa som hon helst inte ville gå förbi (den stog stilla) men efter en väldigt lätt övertalning gick hon förbi utan tjaffs. Hon har gjort så ett par gånger innan också när vi har ridit ut och det är precis samma då, skänkla på lite och kanske peta lite på henne med spöt så går hon :)
 
Väl inne i ridhuset gick det iaf bra. Hon var lite skeptisk till ena kortsidan där det står ganska mycket saker, men efter ett tag var det också okej. 
 
Jag red henne bara framåt, lät henne trava på och ställde inga krav förutom att svänga, gå framåt och gå i en låg och behaglig form. Hon kändes pigg och glad, hon travade på fint och fick fina galoppfattningar. Även galoppen gick ut på att bara låta henne gå framåt. 
 
Bra första ridhuspass tycker jag :)
 
 

Presentation-Ikona

Namn: Ikona
Född: 2008
Färg: Mörkbrun
Tecken: Vita kotor bak, vita hår i pannan
Mankhöjd: Ca 171cm
 
Det blir bara en liten tillfällig presentation just nu eftersom jag bara har haft henne sedan i måndags. Alltså vet jag inte allt för mycket om henne. Kan dock berätta lite bakgrund och så!
 
Hon är född i lettland (tror jag att det var) och blev importerad därifrån när hon var 1,5 år. Efter det har hon varigt hos sina föredetta ägare fram tills vi köpte henne. Hon är tävlad två små tävlingar i dressyr men inte startad någon hoppning. Hon är grundutbildad i dressyren och har tränat hoppning regelbundet. 
 
Hon verkar vara väldigt snäll och okomplicerad i hanteringen och även ridningen :)
 
Mer information kommer när jag känner henne bättre och har mer att skriva!
 
 
 
 

Förändringar på hästfronten

Hej hej, nu var det ett tag sedan jag skrev igen. Har inte haft något att säga. Men nu så, nu kommer bloggen igång igen!
 
Under dom här veckorna som jag varigt borta från bloggningen har det hänt en hel del. Jag har nämnligen nu (för 3 dagar sedan) blivit storhästägare. Vi har funderat på storhäs under en lång tid, långt innan vi ens visste att det var något fel med Flika. Tanken var att Flika skulle säljas till hösten och jag skulle gå upp på storhäst, nu blev det inte riktigt som vi hade tänkt men just den biten.
 
Men för ungefär en månad sedan åkte vi iaf ner till småland och sedan vidare till Borås för att provrida två hästar. Den första var lite för outbildad för att vara av något seriöst intresse. Den andra var däremot intressant. Vi åkte ner ett par veckor senare och provred två gånger till innan vi bestämde oss för att vi ville köpa henne. 
 
Så i måndags stod veterinärvesikting i skara på schemat. Efter vi fick klart för oss att hon var frisk tog vi med oss henne direkt hem till Västanberg. 
 
Vi kom hem vid tio på kvällen efter ca fem och en halv timme i bilen/transporten. Hon var helt lugn och fick gå i hagen i någon timme innan vi tog in henne. Även då helt lugn. 
 
Dagen efter släppte vi henne med Millie som hade stått inne med henne under natten och det gick väldigt lugnt till! 
 
Hästen har namnet Ikona och är ett 5-åringt, mörkbrunt sto på ca 171cm i mankhöjd. Hon har hittils varigt supersnäll i all hantering och väldigt cool över lag. Hon har gått själv i hagen och med Millie och har inte brutt sig om något av det. Jag har inte ridit henne i ridhus ännu men har ridit ut lite vilket också det har gått bra :)
 
Närmare presentation kommer snart! :)

RSS 2.0