Flika 28/5 och 29/5

Red upp till ridhuset igår också. Hon var ganska jobbig redan från början och det kändes inte som att hon lyssnade varken framåt eller tillbaka. När jag ville få henna att korta upp sig gick hon inte fram för skänkeln sen. Dessutom var hon väldigt tung i handen.
 
När jag började trava kändes hon konstig i bakbenen, stel och skum. Men jag travade vidare ett tag och efter några varv kändes det inte längre. 
 
Hon var iaf jobbig hela ridpasset, stark som en oxe (har flertalet blåsor på händerna nu..) och bara allmänt jobbig. 
 
Tror nu i efterhand att hon hade en jäkla massa träningsverk. Mormor sa att hon hade sett stel ut i bak när hon tog ut henne idag så jag skrittade och travade lite hemma i en hage innan vi red ut. Då både kändes och såg hon normal ut redan från början. Så det var skönt att det inte var något konstigt. 
 
Red iaf ut idag som sagt. Red en väg som vi inte har ridit på ett bra tag då den inte går att rida på vintern och Flika blev glad när jag svängde åt ett oväntat håll ;) Hon va iaf snäll ute, hon fick gasa på lite idag eftersom det va dressyr två dagar i rad innan. Hon tackade inte precis nej till att få springa fort ;)
 
Orkade inte gå hem från sommarhagen så hoppade upp barbacka och red hem i grimma. Hon var supersnäll och lugn som en ko :)

Flika 28/5

Red upp till ridhuset för ett dressyrpass idag. Red både inne och ute eftersom det var lektioner och först var dom ute och sedan inne. 
 
Först var hon iaf väldigt jobbig, lyssnade inte på något jag gjorde, trängde och gick emot både skänkel och hand. Dessutom ville hon väldigt gärna hänga sig i handen. 
 
Sen när vi gick ut fortsatte hon att vara jobbig ett tag. Sen efter vi hade galopperat ganska länge så släppte hon helt plötsligt och blev hur fin som helst! Hade i princip ingenting i handen, hon gick i den takten jag ville utan att försöka smygöka och hon var stadig i formen. Det gick att korta och länga och hon hade verkligen baken med sig. Efter ett tag travade jag av henne i längre form och även då var hon superfin! :)
 
 

Flika 26/5

Vila

Flika 25/5

Mamma red ut.

Flika hoppträning 24/5

I fredags var det hoppträning ute på ängen med terränghindrena. Jag har aldrig haft Flika där ute för förra året hade jag inte den kontrollen på henne som behövdes och förra veckan var det tävling dagen efter och jag visste ju inte hur hon skulle beté sig. Men igår körde vi och det gick över förväntan! :)
 
Framridningen var riktigt, riktigt bra! Red fram självständigt och hon var hur lugn och lydig som helst i traven och skritten och även högergaloppen. Vänstergaloppen var lite jobbigare med hon ar ändå ganska lugn.
 
När vi började hoppa blev hon lite piggare ;) Börjde med att hoppa banken nerför och jag trodde faktiskt att hon kanske skulle kolla till lite, (eftersom hon aldrig, eller iaf inte på 2.5 år, har hoppat terräng) men icke då hon var lika cool som vanligt och hoppade rakt ner utan vidare eftertanke. Nästa gång travade vi ner och Flika tyckte att det var underbart rolig. Sen hoppade vi banken upp och då haed hon verkligen kommit på hur roligt det här egentligen var, men hon var inte hysterisk eller så utan det gick att hålla i henne :) Hoppade även ett litet hinder av höbalar som vi skulle trava mot men Fika kände inte att trav var hennes gångart (som vanligt) så vi körde galopp ändå. 
 
Sedan hoppade vi en kulvert, hon kollade inte ett smack och var faktiskt ganska lugn mot det också. Sedan ett litet hus och en "soffa", samma sak där, kollade ingenting. Dessutom hoppade hon väldigt fint över "soffan". Hoppade sedan en kantig kulvert som också gick super. Sedan 4 hinder i rad, först 2 små och sedan en lite större ramp och efter det en liten häck eller vad man kan kalla det, gick också galant. Sedan an liten bana men banken uppför, (sen glömde jag vart jag skulle) kantig kulvert och sedan tre räcken/häckar i rad, vilket också gick toppen (förutom att jag glömde vägen då, men det spelar ingen roll).
 
Hon skötte sig som sagt mycket över förväntan, visst var hon pigg och glad, men inte helt galen. Dessutom hoppade hon väldigt fint :)
 
Liten film, det blir lite långt bort då det är filmat med mobilkameran, men bättre än inget :) 
 
 

Snabbfakta

Jag samlar på bitar av låttexter, om jag hör någon del i en låt som jag gillar eller tycker har ett bra budskap så skriver jag ner den i en anteckning på datorn (har nu över 130 stycken). Använder dom sedan till massa olika saker (skolarbeten, inläggsrubriker, bara allmän inspiration etc.)
 
Jag är nästan aldrig sjuk
 
Jag är smått beroende av coca cola
 
Jag blir lätt besatt av saker, kan vara TV-program, musikband, filmer eller böcker, spelar ingen roll. Jag är helt enkelt en människa som snöar in på saker...
 
Flika är min första egna ponny, innan hade jag en foderponny som heter Magic som jag lånade av Roo och innan det red jag helt och hållet på ridskola. 

Flika 23/5

Red upp till ridhuset med för ett dressyrpass. Jobbade med samma sak som vi gjorde på träningen i tisdags, att man inte ska behöva känna att man behöver hålla i henne hela tiden för att hon inte ska sticka iväg, att hon inte ska hänga sig på bettet och att hon ska kunna gå i ett långsammare tempo. 
 
I skritten gick det väldigt bra redan från början, hon var relativt lätt i handen och gick i ett bra tempo utan att jag behövde hålla i hela tiden utan jag kunde lätta ofta. 
 
I traven har hon inte hittat balansen i det här kortare tempot ännu och därför blev det precis som i tisdags lite viftigt med huvudet och hon tyckte att det var lite jobbigt. Men efter ett tag började hon hitta balansen mer och kom ner lite mer med huvudet även om hon inte gick i någon stadig form. Men det kommer när hon lär sig att gå i det här tempot utan att jag håller upp henne hela tiden. 
 
Galoppen var superbra! Hon var väldigt lugn och gick i bra form hela tiden i båda galopperna :)
 
På slutet travade jag av henne med samma tanke, att hon inte ska bli hängande i handen och att hon ska hålla sin egen balans, men i ett lite bekvämare tempo och i lägre form. Hon var superfin och jobbade väldigt fint med bakbenen. Hon var dessutom väldigt mjuk i sidorna (något som vi brukar få jobba med ganska mycket).
 
Sammanfattning: Lite jobbig i mitten, men det lönade sig då hon var väldigt fin och reglerbar på slutet! :)
 
Imorgon blir det terränghoppning för första gången, får se hur det går ;)
 
Såhär fin kan min "pigga" ponny vara ^^

Ännu fler bilder

Fått ännu fler bilder från helgen! :) Så roligt med hemmatävlingar när det är så många som fotar/hejar o.s.v. :D
 
Haha, längdhopp ^^
 
Sen bjuder jag på ett par failbilder också ;)
Haha, vafan liksom? Hon rusade iväg innan den som kom före mig, eftersom den ponnyn stod och stegrade tyckte hon att hon kunde dra ;)
 
Ja vad ska jag säga om den här då? Jag trodde jag hade en häst, men när man tittar närmare tror jag att det är en åsna! Nu behöver vi ju inte gå bananas över dom här bilderna tycker jag, ja hon gapar mycket, nej jag drar inte henne i munnen utan det är hon som är stark och ligger på. Med andra ord: jag håller i för att hon inte ska sticka. Och om man kollar på filmerna så ser hon ju inte ut att lida precis, så alla kan vara lugna :D
 
 
 

Flika dressyrträning 21/5

Red för Cajsa idag och det gick ganska bra. Vi tränade på att hon ska kunna gå i ett lite långsammare tempo utan att man ska behöva hålla i henne hela tiden. Hon blev ganska spänd och visste inte riktigt vart hon skulle ha huvudet o.s.v. men vi fokuserade inte så mycket på det utan bara att hon skulle lyssna och förstå och när hon gör det ordentligt så kommer hon att komma ner med huvudet också. 
 
På slutet blev hon mer avslappnad. Galoppen var fin :)
 
 

Flika 20/5

Flika vilar idag, var dock uppe en sväng eftersom jag och Felicia skulle fota med henne. Så hon fick vara med och modella lite och jag tycker att hon va duktig ;)
 
//Klara

Ett år

Kollade tillbaka på tävlingarna från roo för exakt ett år sedan.
 
Såhär såg det ut då:
 
 
och såhär såg det ut i helgen, nästan exakt ett år senare:
 
 
Bara för att vara hel rättvis så måste jag tillägga att de första filmerna är från våra absolut sämsta starter någonsin. Hon var totalt sönderstressad från framhoppningen och att det var konstigt på hemmaplan och fy satan va jag var arg och ledsen efter den tävlingen. Men ändå, skillnaden är enorm, och den första klassen från igår var jag inte ens speciellt nöjd med liksom. Men om man jämför med de första filmerna så är hon ju hur fin och lydig som helst! ;)
 
 

Flika 19/5

Skrittade ut i ca 30 min i repgrimma vilket gick bra :)

Fin fina bilder

Fick lite bilder från tävlingen igår! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Flika 17/5

Det är ju egentligen hoppträningar på fredagar, men igår skulle det vara ute på terräng banan och jag kände inte att det var så smart dagen innan tävling så jag hoppade över träningen. Jag red upp till ridhuset och hoppade lite själv istället. Satte bara upp två räcken med 7 galoppsprång lite tillbaka mellan. Hoppade det några gånger på ca 50 cm och red ett par ggr på 6 språng (var vääldigt kort, men det gick).
 
Sedan höjde jag upp till 80 och det gick också bra, hon var lite slarvig och rev någon gång men efter det skärpte hon sig.
 
Höjde sedan upp ena hindret till 1m och hoppade bara det ett par ggr. Hon rev första men sedan gick det super! Till sist höjde jag upp till 1.10m och då hoppade hon såå himla fint! :) 
 
Hon var verkligen supertrevlig igår! Väldigt pigg men lyssnade ändå på mig utan att bli för studsig och dessutom hoppade hon för det mesta riktigt, riktigt fint! :D
 
Har tyvärr varken film eller bild då jag var där själv.

Roo Gård 18/5-13

Halloj halloj, lite update om tävlingsdagen kommer här :)
 
Ld+5, stilhoppning, lag:
Framridningen var som vanligt på ängen, vilket inte var det bästa just idag tror jag. Flika var sjukt jobbig, sprang runt, hoppade rätt upp i luften och höll på och var lite allmänt knäpp. Framhoppningen var väl inte någon hit den heller egentligen.
 
Inne på banan kändes det inte heller något vidare. Hade "av/på-känsla" hela tiden och det kändes väldigt orytmiskt. Petade 2:an och 4:an, båda gångerna lyssnade hon inte alls när jag tog tillbaka förens typ sista galoppsprånget vilket ledde till att vi kom alldeles för nära. Efter 5:an kändes det ganska bra, men klassen i helhet kändes ganska pissig faktiskt. Fick 51 i stil vilket faktiskt kändes som ganska bra för vår runda.
 
Det var verkligen inte lagets dag idag, bara en nolla, dock hade vi hyffsad stil! ;)
 
 
Lc, A:0/A:0:
Framridningen gick mycket bättre till den här klassen, hon var supermycket lugnare och det gick faktiskt att rida ordentligt utan att hon var mer i luften än på marken ;) Framhoppningen kändes också bättre.
 
Inne på banan var hon super! Tog tag lagom i hindren, lyssnade på mina halvhalter, hoppade super och var bara allmänt fin! :) Hade lite tur på ett hinder som vi var i lite. Nollade i grunden och körde på lite i omhoppningen eftersom hon kändes så bra och hon var verkligen med! Nollade omhoppningen också och slutade på en 5:e plats! :) (Med andra ord, vi håller statistiken ;)) Det är såhär man vill att hon alltid ska vara!
 
 
 
 
 
 

Lycklig

Nu kan jag dö lycklig, det är en cirkus 5 meter ifrån skolan! 

I never felt so blissful as i do here

Halloj, lägger upp lite bilder från min slutuppgift i foto. Så blir det lite mer varierat här också :) Om ni vill får ni gärna klicka in på http://ourperspectives.blogg.se som är min och en kompis gemensamma blogg som är en ren fotoblogg där vi båda lägger upp bilder titt som tätt :)
 
 
 
 
 
 
 

Fördomar

Litet åsiktsinlägg incoming ;)
 
Jag tänkte ta upp samma ämne som många andra har tagit upp måga gånger förut, och det är fördomar och att bli dömd. Det finns så många saker som man kan ha fördomar om, utan att ens ha sett personen i verkligheten. 
 
Om man tar kläder som ett första exempel, vilket såklart är en väldigt vanlig grund för fördomar. Om jag säger att jag tycker om att klä mig i helsvart, vad tänker ni direkt om mig då? De allra flesta får någon sorts förutfattad mening och tänker sig personen på ett speciellt sätt som i verkligheten kanske inte alls stämmer.
 
Sen finns det en annan grund för fördomar som man inte pratar lika mycket om och det är musik. Jag pratar inte gärna om vad jag lyssnar på för musik just av den anledningen. När jag säger att jag lyssnar på emo så får folk en bild av mig som ofta inte stämmer. Samma sak om jag sägre att jag lyssnar på punk-rock. 
 
Jag lyssnar på Paramore, Joshua Radin, Ron Pope, Nirvana, Green Day, Nickleback, u2, The Offspring och 30 seconds to mars (och massa annat), jag har både svarta, blåa och orangea jeans och jag är blond och blåögd, försök att berätta vem jag är som person utifrån den informationen!
 
 
 
 
 
 
 

Utvärdering mål April/mål Maj

Lite sent med utverderingen här, men whatever. 
 
Dressyrmålen:
 
Kunna göra halt och stå kvar i form:
Det går framåt och on är inte lika stretig i halterna längre, men hon står inte i form. Kommer att ha kvar målet en månad till.
 
Få vänstergaloppen bättre:
Det har gått väldigt mycket framåt men inte heller detta är helt bra, målet sitter kvar i maj också. 
 
Bättre avsaktningar från galopp:
Har gått supermycket framåt och hon är väldigt mycket mer ridbar efter galoppen nu, men även detta mål sitter kvar i maj också.
 
Hoppning:
 
Mitt mål var ju att debutera lb i april, men eftersom jag valde att vara med i laget istället så blev det inte av. Har dock planerat in att hoppa lb i början av juni istället så det målet kommer tillbaka i juni-målen. 
 
Mitt nya mål i hoppningen med Flika är att hon ska gå i en jämnare galopp.
 

Mål för dagen

Överlevnad är målet för just denna dag. Nationella prov i matte, muntligt, står på schemat och jag har en känsla av att jag kommer att avlida rätt ordentligt... Men nu ska vi ha positiva tankar och tro att jag ska klara detta! Matte är mitt absolut sämsta ämne och har alltid varigt det också, så ett E räcker gott och väl för mig.
 

Flika dressyrträning 15/5

Red ju i grupp idag och det var ute på ängen. Träningen kan sammanfattas ungefär såhär: Fin i början, skit i mitten, fin på slutet. 
 
I början red vi fram självständigt i alla gångarter och då skötte hon sig över förväntan verkligen! Ställde inga jättekrav, men hon gick i den formen jag ville ha henne i och hon lyssnade.
 
I mitten red vi alla på en volt och gjorde saker som är lite över hennes nivå, iaf när det är i grupp och hon inte får saker och ting på sina villkor. Så där blev hon skitjobbig och ville inte lyssna på mig alls.
 
Sen travade jag av henne lite längre än alla andra för att hon skulle få coola ner sig lite (då var det också självständigt och alla var inte på samma volt) och efter ett litet tag då var hon superfin :)
 
Så jag är ganska missnöjd med träningen, men ändå nöjd över att hon kunde lugna ner sig relativt fort igen efter.
 
 

Flika veckoplanering

Måndag: Vila
Tisdag: Mamma rider
Onsdag: Dressyrträning i grupp (rider igen missad hoppträning)
Torsdag: Rida ut med en kompis, hoppas det går bättre än förra gången ;) Det var när jag red med henne och en till kompis som Flika skende och skadade sig, men hon är lydigare och snällare nu så det går bra ^^
Fredag: Skippar hoppträningen då det är terränghoppning och jag känner inte att jag har tillräcklig lydnad på henne ännu för att vilja rida där dagen innan tävling (stilhoppning också liksom) så det blir nog en sväng upp till ridhuset för lite dressyr/lydnadshoppning på mini-hinder istället :)
 
Snygg ponny efter att jag duschade henne så fint :(

Flika hoppträning 10/5

Hallojsan, liten uppdatering om hoppträningen i fredags. Som vanligt bättre sent än aldrig eller hur?
 
Vi var iaf ute igen. Flika skötte sig hyffsat, hon var dock väldigt pigg och ganska stark och blev studsig när jag försökte ta tillbaka henne. Men vi hoppade lite bana och det gick bra mot slutet :) 
 
Fick med en liten film också
 

5 snabbfakta

♥ Jag har väldigt blandad musiksmak, lyssnar på allt från Nirvana till Joshua Radin (lyssnar dock aldrig på house o.s.v. jag tycker om texter som har en mening, inte bara oljud)

♥ Jag gillar i princip alla typer av film, teckat, drama, komedi eller fantasy. Action är jag lite mer skeptisk till, men gillar vissa (typ die hard, mission impossible är ganska kul också)

♥ Jag var helt hooked på Lilo och Stitch när jag var liten, kollade på serien som gick på disneychannel nästan varje dag och har sett filmerna hur många gånger som helst. Senast i helgen såg jag de två första ;)

♥ Mitt hår räcker ner till mina höftben

♥ Jag har aldrig färgat håret, har tonat det ljusbrunt en gång när jag var 13 år, så jag har min helt naturliga blonda hårfärg


Inköp scandi-del II

Schabraket på denna bilden, stillbild från film men bättre än inget ;) Det är iaf blått med ljusblått kantband
 
Träns :)

Flika 9/5

Idag blev det en tur upp till ridhuset för ett dressyrpass på utebanan. I början i skritten var hon ganska jobbig, ville inte ställa sig, sen ställde hon för mycket, sen ville hon inte gå i någon ordentlig form och sen bet hon sig fast i bettet. Men efter kanske 20 minuters jobb i skritt så släppte hon. 
 
I traven sen var hon riktigt fin, hade henne i lite högre form och lite mer samlad vilket hon tyckte var lite onödigt först och ibland bråkade hon lite. Speciellt i höger varv tyckte hon att jag ställde lite väl höga krav, inte gå för fort, ha en fin form, inte vara börjd i halsen, vara ställd innåt och inte skjuta ut bakdelen, det tyckte hon var att ta i. Men efter att hon tjaffsat emot lite så gav hon faktiskt upp och började följa mina krav ganska bra, vilade lite mer på steget istället för att gå som en symaskin :) Fick en riktigt bra känsla vissa stunder där hon verkligen fick bakbenen under sig och skjöt upp ryggen riktigt fint! 
 
Sen när jag satte mig ner ble hon lite tjurig, men fick henne på andra tankar ganska fort och då gick hon riktigt fint igen. 
 
Galoppen var också väldigt härlig idag. Vänster var lite jobbigare (som vanligt) och hon ville inte ha huvudet riktigt där jag ville utan hon var lite spänd, men efter ett antal varv slappnade hon av mer och då körde vi bara ett par varv till oh sen bröt vi av. Avbrottet var väldigt bra för att vara henne, hon tog upp huvudet lite men efter bara några steg och ett par halvhalter så gick hon fint i form igen och lyssnade faktiskt riktigt bra, vilket är ovanligt för henne. Högergaloppen var väldigt mysig och vi galopperade korta bitar på rakt spår och hon höll samma galopp och i princip samma form hela tiden. Avbrottet till trav den här gången var nog det bästa vi någonsin gjort, hon gick kvar i en stadig form och lyssnade super redan första gången! :) Så efter det travade jag bara ett par varv i kort trav och sedan travade jag av henne några varv i längre och lägre form. Hon gick kvar i samma tempo och lyssnade jättebra även fast tyglarna var längre och jag inte hade lika mycket att säga till om :)
 
Ridpassets betyg: 4/5, Hon var jättefin väldigt långa stunder och lyssnade hur fint som helst mot slutet. Varför det inte blev full pott är för att hon var lite tjaffsig ibland, men det var nästan bara i början :) Måste se till att filma något dressyrpass snart, hon har verkligen utvecklats mycket på senaste tiden tycker jag! :)
 
 
 
 

Flika 8/5

Mamma red ut. Det hade gått bra och hon var lugn :)
 
 

Flika dressyrträning 7/5

I tisdags var det träning för Cajsa som stod på schemat. Första dressyrpasset ute för året, men det brydde inte hon sig om alls. 
 
Hon var fin, lite bråkig emellanåt men väldigt fin i ganska långa perioder. På slutet var hon väldigt snäll :)
 
Hon blev ordentligt svettig, av både värme och arbete skulle jag tro. Årets första helkroppsdusch blev det när vi kom hem. Sen gjorde hon såklart som på bilden under efter 15 sekunder i hagen (inte bild från igår, igår hade hon inte något täcke -.-), men ändå ;)
 

Skånsta Ryttare 4/5-13

Så, nu kommer resultat och filmer från helgen! Bättre sent än aldrig, right? ;)
 
Klass 1, ld+5:
Framridningen gick superbra, hon var riktigt lugn och hon gjorde inga konstiga saker alls. Framhoppningen gick också bra, blev lite hetsig vid galoppfattningarna och så, men annars fin :)
 
På banan var hon pigg. Hon blev lite kort på ettan och på tvåan trängde hon lite innåt så vi kom lite snett på det, vilket ledde till att vi också kom nära så det blev ett pet där. Resten av banan var hon fin, lyssnade väldigt fint tillbaka på de två linjerna som fanns med :)
 
 
Klass 2, lc:
Framridningen gick bra även denna klass, hon var lite piggare men gjorde inte några knasigheter. Framoppningen var lite mer händelserik (om man ska vara positiv). Nej men den var egentligen ganska bra om man gämför med hur det har varigt vissa andra gånger, men hon var ganska hetsig och gjorde lite små fina konster.
 
På banan var hon faktiskt också ganska hetsig först, men det släppte efter ett par hinder. Gick nolla i både grunden och omhoppningen på en hyffsad tid vilket ledde till en 6:e placering :)
 

Inköp scandi-del I

Det blev inte så bra med fotograferingen på alla mina inköp från göteborg, eller rättare sagt det blev inget av med det alls då vi tog med sakerna till stallet direkt. Men här kommer iaf några av sakerna, tog kort då jag använde dom så inte mästerkvalité utan snarare mobilkvalité på bilderna ;)
 
Tävlingskavaj från Pikeur
 
Repgrimma+westernrope (typ ett väldigt långt grimskaft)
 
Dressyrschabrak
 
Vanligt allroundschabrak
 
Det var det jag hade bilder på för tillfället, resten kommer upp allt eftersom.

Veckan som varigt-Flika

Hejsan hejsan, bloggandet ligger lite i botten just nu, har lite annat att stå i och jag har inte orkat sitta framför datorn så mycket i veckan. Men Tänkte bara uppdatera er lite på vad som har gjorts med hästen under veckan.
 
Måndag: Red ut och det gick bra, tog det ganska lugnt och provade ett nytt bett som verkar fungera rätt bra.
 
Tisdag: Red dressyr i ridhuset och det gick också bra, on jobbade på fint.
 
Onsdag: Hoppade lite på utebanan (ute-premiär), det gick mindre bra, hon kändes konstig på någon sätt. Sedan la vi till markbom och då gick det lite bättre.
 
Torsdag: Red ut igen, en lite längre runda i skogen. Hon var lugn på vägen bort från stallet, men eftersom det inte gick att rida runt hela rundan då det låg träd i vägen över allt så fick vi vända och då blev det lite mer fart på henne ;)
 
Idag blir det som vanligt hoppträning uppe på Roo och imorgon blir det tävling (ld+5/lc) på Skånsta :)
 
Liten gris efter dressyren i tisdags :)

RSS 2.0