"Ridning är en sport, men ingen idrott"

http://www.interasistmen.se/dumheter/sd-politiker-ridning-ar-ingen-idrott-da-den-inte-kraver-en-fysisk-insats/
 
Det roligaste i hela rtikeln är när han jämför ridning med shack och dataspel, helt klart...
 
 
 

Ikona 18/12

Igår åkte vi upp till ridhuset igen och det gick bra, hon gick på snällt efter bara pyttelite tvekan. Red ett ganska ordentligt dressyrpass, Ikona skötte sig bra i princip hela tiden.
 
Jobbade mycket med skänkelvikningar, vilket går bättre och bättre hela tiden. Hon har blivit superduktig på det om man jämför med när vi började jobba med det! Ena sidan går förtfarande lite bättre än andra och hon vill fortfarande böja lite för mycket på halsen och lägga huvudet lite på sne, men det rättar till sig med övning :)
 
Sedan jobbade jag gansak mycket med galoppen också, växlade med rakt spår och volter i olika storlekar. Jobbade i samma galopp utan avbrott ganska läönge så hon var rätt så svettig när jag var klar. Det är bra att hon får ur sig lite energi. Så slipper man kanske råka ut för ett bockanfall ute på vägarna ;)
 
När vi skulle åka hem igen (första gången vi åkte både dit och hem) så tvekade hon lite först i bara typ 30 sek och sen gick hon rakt på och var supersnäll :)
 
Lyckat med andra ord! :)

Ikona 17/12

Red ut en sväng. Ikona skötte sig bra hela tiden, blev lite rädd för några saker men anars var hon duktig :)

Ikona 17/12

Red ut en sväng. Ikona skötte sig bra hela tiden, blev lite rädd för några saker men anars var hon duktig :)

Ikona 14/12 och 15/12

I helgen red jag ut med Felicia och Zita på lördagen och Felicia+Zita och Tyra+Millie på söndagen. Ikona skötte sig bra hela tiden :)

Hoppträning Magic 13/12

I fredags fick jag rida min gamla foderponny, Magic. Han skötte sig bra och var faktiskt helt okej pigg! 
 
Vi travhoppade en del och hoppade lite i galopp och sen så satte vi ihop det till en bana på slutet. Hade inte ridit honom på hur länge som helst, men tycker ändå att det gick rätt så bra :)
 
 
 

Header byte

hallojsan, nu är headern bytt, kändes som att det va dags att Ikona fick va med! Dock är den förhoppningsvis tillfällig tills jag fått tag på lite snyggare bilder, men det får duga sålänge ;)

Ikona 12/12

Åkte upp till ridhuset (första gången vi åker någonstans på jättelänge och hon skötte sig super!) och hoppade lite. Hon var väldigt glad och lite busig ;) Höll på att få tugga lite underlag första språnget, travhoppade och hon hoppade av 4 meter innan så jag tappade båda stigbyglarna och sen när hon landar så lägger hon in en bockning på det också... Så jag satt lite löst där ett tag, men det fixade sig ändå ;) 
 
Annars skötte hon sig fint, lite väl glad ibland och hoppar då av lite stort. Men det gjorde inte så mycket utan jag ville bara hoppa igenom henne lite :)
 

Liten lista

Liten lista med random frågor:
 
1. Har du bra självförtroende? Beror helt på sammanhanget 
2. Vilken var den senaste filmen du såg? Såg på Björnbröder igår! ^^
3. Har du kvar klädesplagg från när du var liten? Ja
4. Den du senast sov över hos? Mormor och morfar. Annars Felicia
5. Vem skrev du senast med på facebook? Felicia
6. Vad väljer du, godis eller chips? Beror på vilket godis och vilka chips ;)
7. Pinsammaste minnet från skoltiden? Kommer faktiskt inte ihåg... 
8. Har du rykten efter dig? Det tror jag inte
9. Din absolut sämsta egenskap? Att jag är rädd för att ta för mig ibland
10. Din bästa egenskap? Ja du.. Jag är faktiskt rätt så snäll ;)
11. En låt som du är beroende av? Just nu är det "Look after you" av The Fray
12. Vem skulle du ta med dig till en öde ö? Felicia
13. Vad handlade din senaste dröm om? Att jag dog men var ändå typ levande, jag gick runt som vanligt och ingen märkte ens att jag var död. Enda skillnaden från att leva var att jag kunde bli osynlig när som helst
14. Vad väger du? Är du nöjd med det? Ca 58-60kg, ja hyfsat
15. Hur lång är du? 168cm
16. Vilken väljer du, Harry Potter eller Twilight? Olika för olika humör måste jag säga, men de tidiga HP är mer nostalgiskt ;)
17. Sminkar du dig varje dag? Nej absolut inte
18. Senaste boken du läste? The Hunger Games
19. Det du får mest komplimanger om? Mitt hår, utan tvekan 

Ikona 11/12

Idag red jag upp till ridhuset och red dressyr. Har inte blivit så mycket dressyr på senaste och har inte varit i ridhuset alls på en vecka så hon var lite pigg och stark idag. Tycker dock att hon skötte sig hyfsat :) 
 
Hon var väldigt stark i galoppen i början och drog ner huvudet ganska mycket, men det blev lite bättre efter ett tag och i övrigt var hon fin!

Ikona 3/12

Skrittade ut en sväng med Titti och Zita. Dom blev vaccinerade imorse så det blev bara skritt, hästarna skötte sig bra  :)

Ikona 29, 30/11, 1/12 och 2/12

29/11:
Morfar red
 
30/11:
Mamma red, det hade gått bra. Hon red lite i en hage och ut en sväng.
 
1/12:
Vila, vi var i globen
 
2/12:
Morfar red igen, hon hade skött sig

Hoppträning Winx 29/11

I fredags fick jag hoppa en liten ponny vid namn Winx, egentligen är hon inte så liten utan en D-ponny men hon kändes liten för mig.
 
Det var första gången jag red ponny på nästan ett halvår så det kändes lite speciellt när man satt upp och hästen skrittade iväg med världens kortaste steg och när man behövde rida lätt ungefär tre gånger så ofta som vanligt ;) Men jag kom in i det ganska snabbt och då gick det riktigt bra :) 
 
Winx är en pigg liten häst som ofta blir ganska spänd, men hon kändes faktiskt avslappnad och fin i princip hela tiden! Hon hoppade fint och lyssnade bra, det enda som inte gick sådär super var en trippelbarr som jag var lite dum på och ville trycka av henne för tidigt på ett par gånger. Jag är så van vid hästar som hoppar av för tidigt om man kommer lite tokigt. Men efter ett par gånger så gick det bra :)
 
 

Ikona 28/11

I torsdags red jag upp till ridhuset igen och hoppade lite. Ikona skötte sig bra till största del. Hon blev lite bråkig ett tag när hon inte vill svänga vänster, men det släppte hyfsat fort. 
 
Skuttade runt på en liten slinga och hon hoppade riktigt bra. Kom lite fel på ett par stycken men hon klarade ut det bra alla gånger utom en då vi rev. 
 
Men som sagt så skötte hon sig bra :)
 
Söt svettig häst ;) Klippte henne också efter ridpasset, hon var snäll och stod stilla nästan hela tiden :)

Ikona 27/11

Hej hej, uppdateringen på bloggen har legat i botten ett litet tag nu. Men nu kommer det lite uppdate iaf.
 
I onsdags red jag upp till ridhuset och red ett ordentligt dressyrpass. Ikona var ganska jobbig, och tyckte inte alls att det var nödvändigt att lyssna på mig. I traven försökte hon fatta galopp hela tiden, men slutade efter ett tag. Hon var dock fortfarande lite tjurig över att hon fick gå i kort trav och långsamt tempo hela tiden. Galoppen var inte heller speciellt bra precis. Höger var ganska bra, hon gjorde till största del som hon skulle. Vänster var en annan femma... Hon kastade sig och hoppade runt ganska länge. 
 
Efter ett tag så lyckades jag dock övertala henne om att det inte var så himla farligt att jobba lite och då skötte hon sig riktigt bra. På slutet när jag travade av henne så var hon riktigt fin! :)

RSS 2.0